Форум Мелница
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Весници

3 posters

Страна 1 of 4 1, 2, 3, 4  Next

Go down

Весници Empty Весници

Пишување by Гостин Саб Фед 18 2017, 16:38

Во оваа тема ке коментиорам па и секоj коj што сака ке коментира се што е пишувано во весници. Таму во другата ке коментирам изJави на нирка , Васко, миленко и така натаму шо е малко поразлично. Така:
http://www.utrinski.mk/default.asp?ItemID=462B077A9AC4AE4D83478E27AB0FEE60
Албанците се сретнаа па се види дека и се насмеJани. Нели БЕСА и Ахмети уж немале да седнат на една маса. Па седнаа. Шо не може да се рече со така нарекуваните македонски партии.Пред албаската ескалациjа единственото решение е ГОЛЕМА КОАЛИЦИJА. но поради поделеноста ова не може да биде и за тоа албанците ке уценуваат како сакат. Типично е и во бугариJа и таму БСП и ГЕРБ не сакат по никоJа цена заедничка влада. КаJ нас проблемот е помал дури турците од етничката партиjа ДПС не се во постоjани разговори и не получаеват заповеди од анкара.Но поделбата е веке факт шо според мене не е чудно а покажува менталитет. Ова каj србите го немаSmile

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Весници Empty Re: Весници

Пишување by Гостин Саб Фед 18 2017, 16:45

http://www.utrinski.mk/default.asp?ItemID=ED17F9AEFA75E2418E950602DDE8FE5B
Роребакер се извинил. ОМД му дала неколку книги за аце големиот шо инаку зборел на грчки само псуел на бугарски опа македонски и он си го изменил ставот. Ставот на роребакер не е нов. Имаше го и каJ Лjубчо а преде тоа и каj Иван михаJлов.Ова е траjното решение.Колко е сега и колко ке биде натаму РМ УНИТАРНА држава шо и во парламентот се збори на албански ке видиме.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Весници Empty Re: Весници

Пишување by Гостин Саб Фед 18 2017, 16:51

http://www.utrinski.mk/default.asp?ItemID=3FE002FF1C8BCA47A65FABED799DAF1F
Да ,се види состоJбата е трагична. Во бугариjа нема вакви изплакJаниа на шплати после 2 месеци но за тоа состоJбата на пругите и вагоните не е многу добра и речиси никоJ го не ползува овоj транспорт. Но со инвестиции миоже да стане конкурентен ако се направат брзи возови со 200 километри на час во правец кон Црно море и по неколку други главни правци.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Весници Empty Re: Весници

Пишување by Гостин Саб Фед 18 2017, 16:59

http://www.utrinski.mk/default.asp?ItemID=412BDB2512DC434DAC8CBDB3573352D2
Така во колумната се тресат зелени колко е ова добро. Се види щто значи ББ - равниште на кредибилитет пониско одколку шо требе ово е слободен превод од рускиSmile
Во БугариJа се разбира дека ова е подобро шо е нормално:BBB.
https://news.bg/world/i-fich-potvardi-reytinga-na-balgariya.html

Инвестиционный класс

AAA — Наивысший уровень кредитоспособности
AA — Очень высокий уровень кредитоспособности
A — Высокий уровень кредитоспособности
BBB — Достаточный уровень кредитоспособности

Спекулятивный класс

BB — Уровень кредитоспособности ниже достаточного
B — Существенно недостаточный уровень кредитоспособности
CCC — Возможен дефолт
CC — Высокая вероятность дефолта
C — Дефолт неизбежен
RD — Ограниченный дефолт
D — Дефолт

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Весници Empty Re: Весници

Пишување by Гостин Саб Фед 18 2017, 17:21

ttp://www.dnevnik.bg/sviat/2017/02/18/2920543_gallup_international_tvurdi_che_pri_napadenie/
Хе хе во РМ подршката за НАТО е поголема одколку во РБ. Тоа го одолжувам на мошната руска пропаганда каj нас.Нема поголем изедник за нас од русиjа така не ослободи што е по добро да го не беше направила. Секогаш подржува ГрциJа и СРбиjа.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Весници Empty Re: Весници

Пишување by Гостин Нед Фед 19 2017, 13:32

http://www.utrinski.mk/default.asp?ItemID=86A548B3C40B364B9CB52C440AD755D9
Тоj мухамед зекири ми се види свесен човек гледал сум многу негови емисии. а МиJалков сите знаеме дека е мрша после бомбите на Заев.Сега има политичка кампанjа на оцрнуванJе на Заев.
Истите глупости ко Лjубчо -предавник бил и криминалец.Не верувам во тоа. Криминалците и с рбоманските предавници се во србоманската предавничка фашистичка партиjа ДПМНЕ.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Весници Empty Re: Весници

Пишување by Гостин Нед Фед 19 2017, 16:30


Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Весници Empty Re: Весници

Пишување by Гостин Нед Фед 19 2017, 16:35

http://www.dnevnik.mk/default.asp?ItemID=EB9413782CA61E4596E5C1CCC1F4990F
и после од каде е загадуванJето.Па еве од каде. Како си на село шо е природно за селанците нема проблеми там 50-100 па и 500 куки да димат. ама во град со десетици и стотици илjади домакинства ич не е чудно.Само да нема ветар и си ебало маjката.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Весници Empty Re: Весници

Пишување by Гостин Нед Фед 19 2017, 16:41

http://www.dnevnik.mk/default.asp?ItemID=70568B9A8C0DFA4F8E868FA0178D18F5
Еве уште едни антички фашисти. слушаj бе вие дека сте плод на вештачка етничка инженериJа и не сакате да сте бугари (след ваква фашистичка пропаганда коJ би сакал) тоа не значи да не сте били некогаш и тие во албаниJа шо не го Jадоа насилничкито македонизиранJе не се должни да бидат фироми.Ти ке кажаш коj што бил да ти ебам србоманското семе!

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Весници Empty Re: Весници

Пишување by Гостин Нед Фед 19 2017, 16:44

Шо, шо било ова? Македонска алиjанса за европска интеграциJа? Ке ми се интегрираш да не кажам каде фашисти со фашисти!

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Весници Empty Re: Весници

Пишување by Гостин Нед Фед 19 2017, 17:02

Еве сега каде е проблемот. Не е проблем да се признаат некаквио бугари во некакви албански села.Проблемот е дека ако тие се бугари...па и ние може да сме били бугари , аууууууууу.Пак континуитетот на идентитетот.Ама континуитет нема. Шо за да има некаков измислен континуитет треба и Иван МихаJлов да го правиме етнички македонец и бугарите во албаниJа етнички македонци па и бугарите во Бугариjа етнички македонци.И зошто сето тоа? Некоj да има конфорт и да не jа разбере вистината како е формирана новата нациjа. Како е формирана? Со лаги притисоци и насилнички или со продаванjе на Белград и неговите предавнички слуги во Скопие.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Весници Empty Re: Весници

Пишување by Гостин Нед Фед 19 2017, 17:09

Што имаме под маската на натибугаризмот? Па еве шо имаме србоманиJа, коj има интерес во РМ да нема бугари а антички? Да не би софиJа? Ова е одамнашен интерес на Белград. Да има таму некакви на Jуг и да не се бугари да мразат бугарите и да се во тремор од нас србите, да не слушат и многу да не знаат.Ja сум сигурен дека во ДПМНЕ и во тие слугински медиуми се инвестирани српски пари. Зборат ми за сорос а они од каде имаат пари за ваква масирана пропаганда и антибугаризам? Од Марс?

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Весници Empty Re: Весници

Пишување by Гостин Нед Фед 19 2017, 17:13

И ова ми биле патриоти. Какви патриоти бе чествуваа со србите битката на каjмак чалан. Коj се тепа со србите таму? Патагонци или бугарите? а во коJа воJска беа дедовците на сегашните антички србомани? во патагонската? Па ово е се едно турчин да доjде да ми чествува битката на Шипка и ние да славиме со него! И овие предавници се патриоти?????

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Весници Empty Re: Весници

Пишување by Гостин Нед Фед 19 2017, 17:42

http://infomax.mk/wp/%d0%bc%d0%b0%d0%ba%d0%b5%d0%b4%d0%be%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%bc%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d1%84%d0%b5%d1%81%d1%82-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d1%84%d0%b0%d1%9c%d0%b0%d1%9a%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%bd%d0%b0-%d0%b0/
Ова да се изтепа до коска и РМ ке просперира со светлоносна скорост. Ова е фашистичкиот орган коj дава оценки коJ е патриот и коJ предавник

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Весници Empty Re: Весници

Пишување by Гостин Нед Фед 19 2017, 17:47

http://infomax.mk/wp/%d0%bf%d1%83%d1%87-%d0%b5-%d0%bf%d0%be%d0%b2%d0%bb%d0%b5%d1%87%d0%b5%d0%bd-%d0%b7%d0%b0-%d0%b4%d0%b0-%d0%bd%d0%b5-%d1%81%d0%b5-%d0%be%d1%82%d0%ba%d1%80%d0%b8%d0%b5-%d0%bd%d0%b0%d1%80%d0%b0%d1%87%d1%82/
Таа оти не е во затвор? За антиуставно мешанJе во избори не збориме за друг криминал?

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Весници Empty Re: Весници

Пишување by Гостин Нед Фед 19 2017, 17:52

http://infomax.mk/wp/%d0%b7%d0%b0%d0%b5%d0%b2-%d0%bf%d0%be%d0%b4-%d1%83%d1%86%d0%b5%d0%bd%d0%b0-%d0%be%d0%b4-%d0%bc%d1%83%d1%85%d0%b0%d0%bc%d0%b5%d0%b4-%d0%b7%d0%b5%d0%ba%d0%b8%d1%80%d0%b8-%d0%b8%d0%bb%d0%b8-%d1%9c%d0%b5/
Не знам дали ова е вистина но во моментот ал;банците обсложуват интересите на Груевски. Наместо за економски работи и со борба со криминал лугето се занимават со ескалиранJето на албанските баранJа.Ова покажува дека вистинското име на МакедониJа треба да бидв МакА дониjа и така ке иде од мака и грците нема да имат ништо против.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Весници Empty Re: Весници

Пишување by Гостин Пон Фед 20 2017, 11:38

http://www.dnevnik.mk/default.asp?ItemID=B6E2B1DA86BF9E41AF513B437D1F0DD2
Eве одоздола србоманскиот весник не може да не публикува коментар и од педерот Лазнаски. Тоj длабокоумно вели: "НедостаJуват само бугарите:" Нема да ревеш српска пачауро кога доjдеме ревеш дека си окупиран като не нема пак ревеш како да ти се угоди никоj не знае. Ама ние знаеме како со Лазар и милош ке победите НАТО. Како и предниот пат хе хе големите победници секогаш тепани ама некогаш со късмет да се на победничката страна. Последниот пат ем ебенJе ем на губитничката странаSmile

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Весници Empty Re: Весници

Пишување by Гостин Пон Фед 20 2017, 11:42

Се прашате оти ова прекрасна држава е опкружена одсекаде со неприJатели? Па ова е за минатите српоски добротворства Ние одекогаш ке сме им благодарни за тоа оти поделиа со грците и дебугаризираа нашите родни бракJа во Македониja!
Ke сме им вечно благодарни оти кога се соединиа Северна и Jужна бугариJа кога имавме држава само на 5 години "бракJата" срби не нападнаа во грб кога армиJата беше на турската граница. Уште тогаш требаше до коска да се избие ова шовинистично племе ама ги спаси Аустро УнгариJа инаку милан си го изгуби дури конjот изпод газот!

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Весници Empty Re: Весници

Пишување by Гостин Пон Фед 20 2017, 12:03

http://www.dnevnik.mk/default.asp?ItemID=55A5577B5277CB4FA1A054B00F7736AC
Лугето на ГруJо во судскиот систем почнува чистенJе. Се види дека деновиве се во офанзива.Сакат да дискредитират Заев и СДСМ со сите можни средства.МафиJата го вракjа ударот. Како некоj се осмели да покаже криминалните структури на светло. Сега како си призна мирка треба да биде осмеjуван и преврнат во одпад на општеството.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Весници Empty Re: Весници

Пишување by delta Пон Фед 20 2017, 12:31

koj be na denewsno vreme vesnici cita,././.ima podobri nacini za informiranje.,/,/.
delta
delta

Број на мислења : 596
Join date : 2016-11-30

Вратете се на почетокот Go down

Весници Empty Re: Весници

Пишување by Гостин Пон Фед 20 2017, 12:40

Ja коментирам тоа шо излегува во интернет. Какви се тие други начини? Лугето се информира од телевизии и интернет страници.Ти оти мислиш ДПМНЕ владее со сите по-големи телевизии и страници? Сето друго е соросоидална пропаганда нели само тие просрбомански медиуми се вистински.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Весници Empty Re: Весници

Пишување by OPOZICIONER Пон Фед 20 2017, 12:54

televizijata zasega uste go drzi primatot. internetot e sredstvo za informiranje na pomladite.
OPOZICIONER
OPOZICIONER

Број на мислења : 940
Join date : 2016-11-25

Вратете се на почетокот Go down

Весници Empty Re: Весници

Пишување by Гостин Пон Фед 20 2017, 17:02

http://www.dnevnik.mk/?ItemID=623D0E159CD2FA42996F95CAF2482DEB
Нели бе сите плачеа колклу бил лош овоJ договор и колку бил Георгиевски предавник? Па да ви ебам како е толку лош оти го не скинете па да видиме шо ке биде? Ама веке од лажно патриотарство. Нели според мирка овцата договорот треба да го снема?

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Весници Empty Re: Весници

Пишување by Гостин Пон Фед 20 2017, 17:05

http://www.dnevnik.mk/?ItemID=3656F5CA39E2A14D9C8401B7D82E9D49
Шо ревеш бе Димитар Гомнар? Како ГруJо е победник каде му е владата?Каков е тоJ победник шо не може да сформира влада?

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Весници Empty Re: Весници

Пишување by Гостин Пон Фед 20 2017, 17:11

http://www.dnevnik.mk/?ItemID=B2F69A71855BD04F9D1D9125A2D9791C
Курвешоска Бугариjа не може никоJ насилно да го натера да си смени етничката припадност. Не насекаде е како каj вас единствената фашистичка и етнички чиста одкаде бугари држава и ако имаме долга граница и една вера.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Весници Empty Re: Весници

Пишување by Sponsored content


Sponsored content


Вратете се на почетокот Go down

Страна 1 of 4 1, 2, 3, 4  Next

Вратете се на почетокот

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Не можете да одговарате на темите во форумот