Мачки
+9
Kalinda
SHARENI
Delta
TRAJCHE
Teo
корисТник
kiBik
reiter
osa
13 posters
Страна 1 of 6
Страна 1 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Мачки
Koga sme kaj domashnite ljubimci, kje zapochnam od machkite...Gi chuvam, no moram da naglasam deka ne chuvam rasni machki...Ima dovolno bezobzirni lugje koi svoite milenichinja, ili nivnite mladi gi frlaat na ulica...Pa, koga ke najdam nekoe takvo, jas se pogrizhuvam za nego...Hranata za machki ne e premnogu skapa, obichno se dvizhi pomegju 100 i 150 denari za kilogram...Dehelmetizacija, odnosno rochistuvanje od paraziti se primenuva obichno na tri meseci, zavisno od preparatot koj go koristite...Vakcina ednash godishno...
Гостин- Гостин
Re: Мачки
Dokolku zhiveete vo kukja toa e idealno mesto za machkata...Vo stan mnogu poteshko se odgleduva...Ako nekoj ima drugi soznanija bi mi bilo zadovolstvo da me demantira...Lesno se uchat na higiena, potrebno e samo malku strplivost i slobodno vreme...Gi ima povekje vidovi, no za vidovite i karakteristikite ponatamu...Sega nekolku slikichki...
Последната промена е направена од Teo на Чет Фед 19 2015, 23:19. Мислењето е променето 1 пати
Гостин- Гостин
Onie shto sakaat da chuvaat machka, treba da znaat deka machkata e chuvstvitelno zhivotno, i saka ljubov i vnimanie...Pomalku vreme, zatoa shto ne mora da gi shetate kako kuchinjata, no sepak treba da ja sakate i da oddelite del od slobodnoto vreme za nea...
Гостин- Гостин
јас чував мачор ,се викаше Марко ,и беше ист како тоа што лежи на грб ,морав да го оставам ,но никогаш не го прежалив ....навистиа сакаат многу љубов ,но и даваат многу љубов и топли моментиTeo напиша:
osa- Број на мислења : 16597
Malku za rasite..Gi imate kratovlaktenesti i dolgovlaknesti...Ke se obidam da stavam slikichki od nekoi rasi...
Abesiniska machka...
Abesiniska machka...
Гостин- Гостин
растев со мачки и кучиња.Од мачките најповеќе сум имал ангорка оние влакнестите.Згрижувам кога можам но сепак се одговорност но и пријатели кога сте осамени па можеш бескрајно да играеш со нив и отргнат мислите од секојдневието.Весели се и итри..кога им треба нешто знаат да мјаучат и бидат досадни се додека не добијат она што сакаат.Најинтересни ми се кога сами скокаат на вратата и отвараат..па зимно време мора да стануваш да затвараш врата .Од имињата на мачките ми се во сеќавање..Бамби и Детелина(ангорки).За хигиената се педантни но потребно е навремено менување на песок.
eve vakvo mache ....
Balinezijska machka...inaku ne e od ostrovot bali...Potekloto go vodi od sijamkite...
Гостин- Гостин
Сум имал мачки. Неколку. Од нив само една беше сиамка. Останатите - учлични превъзходни. Последната ми умре лани - од тумор на градата. Веке нема да си зимам.
Иминя - Ламята Спаска, Грациела фон Китен.
Имав и кучиня (германска овчарка, дакел), растеа заедно со мачките, но тоа е за другата тема.
Имав и кучиня (германска овчарка, дакел), растеа заедно со мачките, но тоа е за другата тема.
kiBik- Број на мислења : 2537
kiBik напиша:Сум имал мачки. Неколку. Од нив само една беше сиамка. Останатите - учлични превъзходни. Последната ми умре лани - од тумор на градата. Веке нема да си зимам.
isto i jas koga ja zagubiv machkata ,nemam hrabrost da zemam druga ,od zal za taa shto ja izgubiv
sepak machkata e golem prijatel na chovekot ....mnogu gi sakam
Британска кратковлакнеста мачка, европска мачка, со густо крзно, инаку темпераментот и градбата се многу слични на домашните европски мачки од кои и потекнува.
Гостин- Гостин
Мачката ,е едно од првите припитомени животни. На Кипар има гробница во која е пронајдено маче закопано до човек, која датира од 9 500 година п.н.е. Во стариот Египет, била свето животно. Бастет била мачколика божица на музиката, на танцот и на мајчинството.
Гостин- Гостин
Turska angora machka...Machka so nezhna gradba i poludolgo svilenkasto krzno...
Гостин- Гостин
A toa e? Koprinena kozina?Teo напиша:...svilenkasto krzno...
kiBik- Број на мислења : 2537
Mislam deka e taka kiBik...A sega edna od pointeresnite rasi...
Bombajska machka
Ne e indiska, rasata e sozdadena vo SAD, no imeto go dobila zaradi indiskiot crn leopard...
Bombajska machka
Ne e indiska, rasata e sozdadena vo SAD, no imeto go dobila zaradi indiskiot crn leopard...
Гостин- Гостин
Знае ли некој кој е берберот што ги бричел...и на што е...
корисТник- Број на мислења : 37
Страна 1 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Страна 1 of 6