Makedonija
+13
OPOZICIONER
Flora
cvetka
Bosonoga
zozoti
PRVOBOREC
Albatros
alienmk
SHARENI
трендафил
defo
Nebula
Dino
17 posters
Страна 1 of 6
Страна 1 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Makedonija
Aj cestito 30 godini sueverna kriminalna ramkovna Republika zalna Makedonija.
Dino- Број на мислења : 637
Re: Makedonija
Toa e...јас сум млад прилично , сум имал само 6 години од кога се осамостојла Македонија, и така да немам право, или можам да кажувам само рекла казала муабети. Можам да зборувам од 2000 наваму, тоа се 21 година, и заклучокот ми е дека за овие 21 годиниа ние тонеме, далеку сме од нормала современа(европска) држава. Ние во овие 20 години станавме поблиски само до оние, афрички банана држави. Покрај економскиот пропаст,сме и социјално и култулорошки пропаднати.
defo- Број на мислења : 3572
Изгледа дека Македонците последен пат беа обединети на референдумот за независност, па затоа истиот е единствен успешен референдумодржан на државно ниво. Овој референдум беше бојкотиран од страна на Албанците во Македонија. Веројатно сакаа да живеат во иста држава со Косово, тогаш покраина на Србија. За жал Македонија беше непријателски дочекана од страна на евроатлантската меѓународна банда. Мојот идентитет беше позачуван од страна на СФРЈ туку од „северна“ Република Македонија.
По успешниот референдум за независност не можев да замислам дека Република Македонија „независно“ ќе си го смени името под странски диктат само за да стане членка на НАТО и дека за членство во ЕУ ќе води преговори за укунување на идентитетот и дека тоа ќе помине без посериозен отпор.
Не слушнав дека власта во наше име положи венец на првиот премиер Никола Кљусев кој ја водеше владата што ја доведе Македонија до независност. Венци беа положени само на гробот на првиот Претседател Киро Глигоров, кој има голема заслуга за 8 септември и на Борис Трајковски кој има врска со Рамковната, но не и со денот на независноста.
По успешниот референдум за независност не можев да замислам дека Република Македонија „независно“ ќе си го смени името под странски диктат само за да стане членка на НАТО и дека за членство во ЕУ ќе води преговори за укунување на идентитетот и дека тоа ќе помине без посериозен отпор.
Не слушнав дека власта во наше име положи венец на првиот премиер Никола Кљусев кој ја водеше владата што ја доведе Македонија до независност. Венци беа положени само на гробот на првиот Претседател Киро Глигоров, кој има голема заслуга за 8 септември и на Борис Трајковски кој има врска со Рамковната, но не и со денот на независноста.
Местолокација : Скопје
Чудно е земја со најголем пораст на смртност да напредува толку на листа за безбедност. Веројатно се мисли само на еден сегмент од безбедноста, на насилството. Нормално е земја во која е мал бројот ма млади кои се избегани во странство да има помалку насилство.
Нешто поважно за Македонија. Бугарија и понатаму бара да си го избришеме идентитетот. Бараат и да се избрише тоа бугарски на спомениците на жртвите од бугарските фашистички окупатори. При тоа „демократската“ бугарска властр во однос на Македонија сака да го исполни истото тоа шѕо сакале да го маправат бугарските фашисти во време на окупацијата на Македонија. Поточно кажано со уцена да не натераат сами да го направиме. Изгледа дека за тоа немаат поддршка од западниот свет како што омаа Грците, но нема активни мерки во наша полза.
Se gledat vo oci i se lazat.
https://www.24.mk/details/politichkite-partii-potpishaa-kodeks-za-fer-i-demokratski-izbori
https://www.24.mk/details/politichkite-partii-potpishaa-kodeks-za-fer-i-demokratski-izbori
Потпишуваат со години, а потоа гледа секој да дрпне колку може. Се разбира дека можностите на власта се поголеми.
Не знам дали ако и понатаму историјата ни ја пошува еден неписмен сељак во договор со непријателите на Македонија воопшто и ќе останеме Македонци. Не знам дали бугарската актуелна власт се поистоветува со фашистоте. Заедничко и на фашистите и на сегашните властодршци им е негирање на Македонците. На нашите споменици на жртвите на бугарските фашисти е напишана вистината. Дека се убиени од фашистите, а не од бугарскиот народ. Кај нас има жртви и од германските и италијанските фашисти. И од нивните соработници - балистите. На крај Заев може да договори дека нова реалност е дека партизаните ја окупирале Македонија. Пази богати, нова реалност во минатото (историјата). Јас одамна пишувам дека не може некој да биде функционер без да добие лекарско уверение дека пред се ментално е здрав.
Не знам дали ако и понатаму историјата ни ја пошува еден неписмен сељак во договор со непријателите на Македонија воопшто и ќе останеме Македонци. Не знам дали бугарската актуелна власт се поистоветува со фашистоте. Заедничко и на фашистите и на сегашните властодршци им е негирање на Македонците. На нашите споменици на жртвите на бугарските фашисти е напишана вистината. Дека се убиени од фашистите, а не од бугарскиот народ. Кај нас има жртви и од германските и италијанските фашисти. И од нивните соработници - балистите. На крај Заев може да договори дека нова реалност е дека партизаните ја окупирале Македонија. Пази богати, нова реалност во минатото (историјата). Јас одамна пишувам дека не може некој да биде функционер без да добие лекарско уверение дека пред се ментално е здрав.
Со самото тоа што Бугарите под поимот „бугарски фашисти“ ги подразбираат сите Бугари. Јасно е дека се мисли на фашистите од Бугарија. Не и на останатите граѓани. Исто како што кај нас не се сите предавници. Дури и сите Албанци не се газолижачи на евроатлантската меѓународна банда ниту гледаат интерес да живеат со понижени сограѓани на кои им се кршат основните човекови права.
Гледам дека Заев зборува дека имало и Македонци фашисти. Се согласувам со него. Познато е дека во Муртино ги имало во голем број. Но тоа е исклучок. Огромно мнозинство не било и не се. Бугарите веќе кукаат за резултатите од пописот дека изгледа им станува јасно тоа дека можат да си избришат газ со изјавите дека тие што земале бугарски пасоши навистина се чувствуваат како Бугари. Злоупотребата на социјалната ситуација (што е непријателски гест кон македонскиот народ) им е бадијала. Ниту во странство (кај што нема притисок) македонците се изјаснуваат како Македонци иако тамо отишле со бугарски пасош. На крај врз основа на тие пасоши ние ќе тврдиме дека во Бугарија има големо македонско малцинство.
Гледам дека Заев зборува дека имало и Македонци фашисти. Се согласувам со него. Познато е дека во Муртино ги имало во голем број. Но тоа е исклучок. Огромно мнозинство не било и не се. Бугарите веќе кукаат за резултатите од пописот дека изгледа им станува јасно тоа дека можат да си избришат газ со изјавите дека тие што земале бугарски пасоши навистина се чувствуваат како Бугари. Злоупотребата на социјалната ситуација (што е непријателски гест кон македонскиот народ) им е бадијала. Ниту во странство (кај што нема притисок) македонците се изјаснуваат како Македонци иако тамо отишле со бугарски пасош. На крај врз основа на тие пасоши ние ќе тврдиме дека во Бугарија има големо македонско малцинство.
Во суштина нема разлика помеѓу бугарските фашисти и сегашната бугарска власт. Разликата е само во условите што владеат во светот. Бугарските фашисти убивале за да ги „убедат“ Македонците дека се Бугари, братот на еден наш политичат Бојко Борисов или Румен Радев ставија вето за почеток на преговорите со ЕУ за исполнување на истата цел, прогласување на Македонците за Бугари. Да биле истите живи во времето на бугарската фашистичка окупација врз Македонија, можеби би биле и полоши од тогашната власт.
Ако се избрише прецизирањето за злосторствата (зборот бугарски пред фашисти) за тие злосторства ќе се обвинат и италијанските и другите фашисти кои немаат врска со тоа. Тоа ќе му дојде како за убиството на деца со дрон наместо терористи во Авганистан некој да ме смета и мене за виновен иако немам никаква врска ниту со македонската, а уште помалку со американската власт. И за тоа убиство нема да одговара никој како за изгорените во болницата во Тетово. Се разбира ако не се смени власта. И бугарските фашисти не одговарале за злосторствата додека не биле симнати од власт. Полковникот Љубен Апостолов, одговорен за стрелањето во Ваташа на шестиот роденден на Симеон II (кој беше и премиер на Бугарија по падот на комунизмот) е испорачан и осуден по војната во нашата земја.
Ако се избрише прецизирањето за злосторствата (зборот бугарски пред фашисти) за тие злосторства ќе се обвинат и италијанските и другите фашисти кои немаат врска со тоа. Тоа ќе му дојде како за убиството на деца со дрон наместо терористи во Авганистан некој да ме смета и мене за виновен иако немам никаква врска ниту со македонската, а уште помалку со американската власт. И за тоа убиство нема да одговара никој како за изгорените во болницата во Тетово. Се разбира ако не се смени власта. И бугарските фашисти не одговарале за злосторствата додека не биле симнати од власт. Полковникот Љубен Апостолов, одговорен за стрелањето во Ваташа на шестиот роденден на Симеон II (кој беше и премиер на Бугарија по падот на комунизмот) е испорачан и осуден по војната во нашата земја.
Никола Димитров лаже дека во договорот за пријателство со непријателска Бугарија пишувало дека не смеат да не попречуваат за влез во ЕУ. Во договорот пишува дека ќе ги споделат нивните искуства. Но и да пишуваше дека не смеат да не попречат тоа за евроатлантската меѓународна банда не значи ништо. Така пишуваше во Времената спогодба со Грција, а добивме вето кое сите го игнорираа. И покрај пресудата што ја имаме од судот во Хаг која наводно е обврзителна за сите члемки на ОН.
Kade se tie milion i devetstotini iljadi od glasackiot spisok?
https://lokalno.mk/popishani-okolu-1-55-milioni-litsa-do-krajot-na-popisot-ostanuvaat-ushte-tri-dena/
https://lokalno.mk/popishani-okolu-1-55-milioni-litsa-do-krajot-na-popisot-ostanuvaat-ushte-tri-dena/
alienmk- Број на мислења : 414
Mrtvite ne gi popisale uste. Kaj nas i tie glasaat.
Претседателите Црвенковски и Иванов не го поддржуваат предавството на Заев и Ахмети, ниту за начинот на кој ја водат државата, со задолжување, корупција, прекумерни пертиски вработувања, понижување на македонскиот народ ...
ЦРВЕНКОВСКИ ПРЕДЛАГА НАЦИОНАЛНА ПЛАТФОРМА СО ШИРОК КОНСЕНЗУС Можеме, ама треба да сакаме да нѐ биде! – plusinfo.mk
МАКЕДОНИЈА ИМА ПОТРЕБА ОД МАКЕДОНЦИ Ѓорге Иванов бара да се домакедончиме – plusinfo.mk
ЦРВЕНКОВСКИ ПРЕДЛАГА НАЦИОНАЛНА ПЛАТФОРМА СО ШИРОК КОНСЕНЗУС Можеме, ама треба да сакаме да нѐ биде! – plusinfo.mk
МАКЕДОНИЈА ИМА ПОТРЕБА ОД МАКЕДОНЦИ Ѓорге Иванов бара да се домакедончиме – plusinfo.mk
Bivsite pretsedateli. Koi vo nivno vreme go aminuvaa kriminalot, mitoto i korupcijata.
Albatros- Број на мислења : 847
Dino напиша:Mrtvite ne gi popisale uste. Kaj nas i tie glasaat.
Glasaat i toa kako. I sekogas za tie sto se na vlast.
Albatros- Број на мислења : 847
На денешен ден пред три години се одржа неуспешниот референдум со полу лажно прашање (се спомнува и ЕУ до кое не сме поблиску ни сега) за прифаќање на Преспанскиот договор. Хибридниот режим на Заев не го почитуваше резултатот од референдумот и го спроведе и го спроведува дури и во делови за кои не се исполнети условите за тоа, а се врзани со отворање на поглавја вп преговорите со ЕУ кои не се ни започнати и во моментов не се знае дали воопшто ќе почнат.
Независната небањата шири корона низ Ѓорче.
Арсовска од врата на врата во Ѓорче Петров
https://republika.mk/vesti/skopje/arsovska-od-vrata-na-vrata-vo-gjorche-petrov-doagja-vreme-na-brzi-reshenija/
https://republika.mk/vesti/skopje/arsovska-od-vrata-na-vrata-vo-gjorche-petrov-doagja-vreme-na-brzi-reshenija/
PRVOBOREC- Број на мислења : 2482
PRVOBOREC напиша:Независната небањата шири корона низ Ѓорче.
Оди таму, знаат кај се најслаби, тонч таму ќе доживеат.
Инаку по избориве ми стои дека ситуацијата не е розова, премногу гнев и незадоволство има, да ДПМНЕ и СДСМ ќе се најаките и апсолутни победници, тие плус ДУИ и Албанска Алтернатива ќе освојат градоначалници, друг никој. Советници ќе има ваму таму по некој, ама мислам после првиот круг партиите поготово големиве дека ќе треба да направат анализа кај ќе губат гласови, кај се ствара револтот и незадоволството, за да се оправат грешките во водењето на државава.
defo- Број на мислења : 3572
Повеќе пати сум напишал на форумов и ќе повторам дека Македонија е во слична ситуација како Германија пред доаѓањето на Хитлер на власт. Понижена, сиромашна и при тоа во голема мерка се виновни лидерите на истите западни земји кои и наметнувале договори. Но Германија била поразена во Првата светска војна, а ние слични договори имаме потпишано во мир (освен Рамковната спогодба која е потпишана по војната со Косово кое беше под контрола на НАТО). Мислам дека тоа нема да се изрази на овие избори туку на следните. Сега веројатно СДСМ и ВМРО ќе имаат слични резултати и нема да има промени на мирен начин, но после тоа може да дојде до експлозија на гневот усмерен против двете партии.
Cestit 11 oktomvri, denot koga pod vodstvo na komunistickata partija na Makedonija makedoncite ja zapocnaa borbata protiv germanskite, italijanskite i bugarskite fasisticki okupatori kako i nivnite sorabotnici balistite na djemo i hasa i kontracetite na vmrovcite na vanco mihajlov.
zozoti- Број на мислења : 359
Нека ни е честит празникот. Да не дозволиме тоа што не и успеа во војна Бугарија да го добие во мир, како што е предвидено според договорот за наводно пријателство. Денес и Никола Димитров признава дека ветото за почеток на преговори со ЕУ не е пријателски гест. Дипломатски кажано се работи за непријателски гест. Вчерашната вечерна прослава помина без народ, како помал предизборен митинг, за жал. Партизаните не се бореле за тоа потомците на фашистите (балистите и Бугарите) да ги поништуваат резултатите од нивната борба. За жал ние како генерација сме срам за Македонија. Дозволивме виткање на кичмата на доброволна основа. Ни загина македонското име. Да потсетам на зборовите на Гане Тодоровски. „Ќе не има ли тогаш кога ќе не нема – ако не немаше токму тогаш кога требаше да не има?“ Со надеж дека ќе не има и тоа веднаш.
Се заострува состојбата во соседството. Вучиќ и прети на Македонија и нашата банда дека доколку не ги смириме косоварите и понатаму ги загрозуваат животите на Србите во северниот дел на Косово ќе има војна што ќе ја загубиме.
„ Го молам НАТО да ја врши својата работа, ги молам Албанците да не се обидуваат со насилство да удираат по Србите, а ако тоа го направат и мислат дека со помош на одредени сили дека ќе ја победат Србија, мојот одговор ќе е кристално јасен.Во таа борба во која мораме да ги штитиме животите на нашите деца на Косово, за прв пат со сигурност ви кажувам дека ќе победиме.“ -озјавиви Вучиќ по денешниот инцидент во кој има ранети Срби.
-------------------------
Кај нас за вербалниот конфликт на активист од Левица со лидерот на хибридниот режим во Прилеп на Могилата на непобеденитеподигнато е кривично обвинение. Да се случуваше ова во време на бугарската фашистичка окупација ќе беше стрелан до сега. Среќа што е 21 век.
„ Го молам НАТО да ја врши својата работа, ги молам Албанците да не се обидуваат со насилство да удираат по Србите, а ако тоа го направат и мислат дека со помош на одредени сили дека ќе ја победат Србија, мојот одговор ќе е кристално јасен.Во таа борба во која мораме да ги штитиме животите на нашите деца на Косово, за прв пат со сигурност ви кажувам дека ќе победиме.“ -озјавиви Вучиќ по денешниот инцидент во кој има ранети Срби.
-------------------------
Кај нас за вербалниот конфликт на активист од Левица со лидерот на хибридниот режим во Прилеп на Могилата на непобеденитеподигнато е кривично обвинение. Да се случуваше ова во време на бугарската фашистичка окупација ќе беше стрелан до сега. Среќа што е 21 век.
Страна 1 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» JA SPASIVME MAKEDONIJA
» Stranskite mediumi za Makedonija
» PREDLOG NA VLADATA ZA IZMENI NA USTAVOT NA REPUBLIKA MAKEDONIJA
» Stranskite mediumi za Makedonija
» PREDLOG NA VLADATA ZA IZMENI NA USTAVOT NA REPUBLIKA MAKEDONIJA
Страна 1 of 6