Топик без топик, тема без тема
+2
хан Ацо
osa
6 posters
Страна 1 of 4
Страна 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Топик без топик, тема без тема
Фири напиша:Кога пишувам на тебе пишувам доколку можам се разбира на македонска книжевна норма ама ова беше лично прашанjе до софмак и затоа пишував на бугарска. Ама многу ми е чудно што точно не разбра коj збор не можа да си преведеш барем по смисол ако не точно?
лично во лични пораки ,тука на форум или на двата јазика или на македонски да те разбереме ,можеби ке сакам и јас да пишам нешто во негова одбрана ,па затоа
osa- Број на мислења : 16597
Знаев си jас дека во моjа одбрана нема да сакаш и една буква да напишеш.
Знаех си аз, че във моя защита няма да искаш и една буква да напишеш.
Знаех си аз, че във моя защита няма да искаш и една буква да напишеш.
Osa, tuka pa jas ne razbiram. Zar ako pishuvam na nashata norma mora po toa da go dubliram postot i na vashata?osa напиша:Фири напиша:Кога пишувам на тебе пишувам доколку можам се разбира на македонска книжевна норма ама ова беше лично прашанjе до софмак и затоа пишував на бугарска. Ама многу ми е чудно што точно не разбра коj збор не можа да си преведеш барем по смисол ако не точно?
лично во лични пораки ,тука на форум или на двата јазика или на македонски да те разбереме ,можеби ке сакам и јас да пишам нешто во негова одбрана ,па затоа
kiBik- Број на мислења : 2537
Не бе ова се отнесуваше само за мене
kiBik напиша:
Osa, tuka pa jas ne razbiram. Zar ako pishuvam na nashata norma mora po toa da go dubliram postot i na vashata?
Ne kiBik.Toa ne e nitu baranje, nitu uslov da pishuvash na forumot.Osa i Firi si imaat nekoi nivni muabeti.A ti i site drugi gosti od Bugarija, vkluchuvajki go tuka i Firi mozhete slbodno da pishuvate na bugarski jazik.
Гостин- Гостин
Aa, sakash da kazhesh deka tebe ne te razbiraat na koj i da e jazik?Фири напиша:Не бе ова се отнесуваше само за мене
luxor напиша:kiBik напиша:
Osa, tuka pa jas ne razbiram. Zar ako pishuvam na nashata norma mora po toa da go dubliram postot i na vashata?
Ne kiBik.Toa ne e nitu baranje, nitu uslov da pishuvash na forumot.Osa i Firi si imaat nekoi nivni muabeti.A ti i site drugi gosti od Bugarija, vkluchuvajki go tuka i Firi mozhete slbodno da pishuvate na bugarski jazik.
И на србски може?
хан Ацо- Број на мислења : 782
Местолокација : България
Се разуме оваj jeзик е диjалект бугарског jезика.хан Ацо напиша:
И на србски може?
luxor напиша:Може бе Ацо.Само ако си го научил на Крстарица...
Никако,због падежима
Ке биде Ацо, ке биде. Треба само малку да се потрудиш...
Гостин- Гостин
Немоj не е ли србизам?
Да исто како и никако Ти луксор знаеш ли српски ама да збориш не само да разбираш?
Знам по нешто Фири.Знам и бугарски по нешто.Но да се наречам добар познавач на бугарскиот или српскиот јазик не можам...И доста беше.Му ја уништивме темата на sofmak.
Последната промена е направена од luxor на Нед Јан 25 2015, 18:15. Мислењето е променето 1 пати
Гостин- Гостин
Be ne zboruvam za jazikot be! On se' si e bugarski! Za normite prashav!luxor напиша:....mozhete slbodno da pishuvate na bugarski jazik.
kiBik напиша:Be ne zboruvam za jazikot be! On se' si e bugarski! Za normite prashav!luxor напиша:....mozhete slbodno da pishuvate na bugarski jazik.
Аиии...И ти ли бе киБик.И ти ли на норма пишуваш.Аман бе.
Гостин- Гостин
Защо и аз ли? Никога не съм бил на друго мнение по този въпрос!luxor напиша:
Аиии...И ти ли бе киБик.И ти ли на норма пишуваш.Аман бе.
Не сме се разбрале.Кај нас кога ке кажеш дека некој пишува на норма, значи дека мора да напише одреден број постови по нечиј налог....Како се кажува тоа на бугарски?
Гостин- Гостин
Норма.
П.С. Абе овие озабениве кай ги снаогяш?
За јазикот и слично
Добро де.
А сега да се вратиме на темата.Ова е втор пат како забегуваме.
А сега да се вратиме на темата.Ова е втор пат како забегуваме.
Гостин- Гостин
Ги одвоив постовите за јазикот и слични постови.Не мора да ја уништуваме темата на sofmak...
Гостин- Гостин
Топик без топик, тема без тема
Я отварам темава пошо мене лично ми е многу дискомфортно да се придържам кон кой и да било топик.
Еве Фири, на пример, голем хейтър на темата на Софмак - мрази вся и всьо, ама таму нема како даму го кажам. И ке му го кажам тукааа.
Еве Фири, на пример, голем хейтър на темата на Софмак - мрази вся и всьо, ама таму нема како даму го кажам. И ке му го кажам тукааа.
Страна 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» "TOП ТЕМА" НА ТЕЛМА
» НЕОПНАТА КРАВА (многу јака колумна што заслужува цела тема)
» Хорор тема: Македонско здравство
» ДОГОВОРОТ ОД ПРЕСПА НАЈЖЕШКА ТЕМА ....
» ТОП ТЕМА СО ЗОРАН ЗАЕВ како премиер
» НЕОПНАТА КРАВА (многу јака колумна што заслужува цела тема)
» Хорор тема: Македонско здравство
» ДОГОВОРОТ ОД ПРЕСПА НАЈЖЕШКА ТЕМА ....
» ТОП ТЕМА СО ЗОРАН ЗАЕВ како премиер
Страна 1 of 4