БОМБАТА
+16
Фири1
Sotir
Arhimed
osa
reiter
Hamad bim Khalifa
ribar
bratucedot
kiBik
Kalinda
tmoro
Боко
haskov
Фири
меанџија
хан Ацо
20 posters
Страна 21 of 40
Страна 21 of 40 • 1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 30 ... 40
Re: БОМБАТА
Ochajni se...A kje bidat ushte poochajni...So sekoja nova bomba se povekje...Na kraj, bez ogled na cenzurata vo vladinite mediumi, se kje se doznae...A posle toa...
Гостин- Гостин
Gi gledam na popladnevnive shitel i ostali kanalizacioni vesti, Tachi i DPA kako izjavuvaat deka snimkite se ocigledna montaza..drn,drn,drn!......
Da be Fazli, da be Tachi, u pravo ste! Sramota da pushtaat takvi "MONTAZHI", eve sega najdov na gugl deka ustvari u SUSHIKO ne bile Sashe i Tachi tuku SDSM im gi montiral HOLOGRAMITE !!! E Zajko, Zajko...procitan si, podobro bi ti bilo u Holivud da si barash rabota!!!-
Da be Fazli, da be Tachi, u pravo ste! Sramota da pushtaat takvi "MONTAZHI", eve sega najdov na gugl deka ustvari u SUSHIKO ne bile Sashe i Tachi tuku SDSM im gi montiral HOLOGRAMITE !!! E Zajko, Zajko...procitan si, podobro bi ti bilo u Holivud da si barash rabota!!!-
Hamad bim Khalifa- Број на мислења : 2745
Tachi i DPA se politichki mrtvi...Toa na site im e jasno...Osven na Tachi...
Гостин- Гостин
Pa fino rece deka ke go podrzuva Sashe do smrt! ..... Ajde sega na Sashe mu e red!
luxor напиша:Се осоколи генерал Ангелов. После молчењето, тргнува во офанзива. Морам да признаам дека малку ми е чудно.Генерал Ангелов до МРТВ: Пуштете ги снимките за народот сам да донесе заклучок
Претседателот на партијата „Достоинство“, генерал Стојанче Ангелов денеска пред зградата на Владата на Република Македонија изјави дека се приклучува на барањата на опозицијата и го повика премиерот Никола Груевски да си поднесе оставка , бидејќи нема легитимитет.
Ангелов вели дека е револтиран и од односот на МРТВ која не ги објавува прислушуваните разговори и ги повика граѓаните, вечерва во 19 часот да му се придружат и заедно да влезат во МРТВ и лично да побараат од дежурните екипи во телевизијата да ги емитуваат снимките.
-Даваме целосна поддршка на барањата кои синоќа ги испрати лидерот на СДСМ. Го повикуваме Никола Груевски кој се уште е премиер, но нема политички легитимитет, после сето она што го слушнавме како поминале изборите во Македонија, веднаш да си даде оставка. Да биде формирана преодна Влада, Јавниот обвинител уште во текот на денешниот ден да поднесе оставка, раководството на македонската телевизија веднаш да поднесе оставка. Денес на оваа прес-конференција ја нема македонската телевизија, зарем ние од Достоинство и јас како бранител од 2001 година, не заслужив нашата национална макеоднска телевизија која што сите ние ја плаќаме, да ги покрие нашите денешни активности? Затоа ги повикувам сите граѓани денеска во 19 часот да дојдат пред македонската телевизија и да влеземе внатре, рече генерал Стојанче Ангелов денеска.
-Јас сум подготвен да влезам внатре и сам и ќе побарам од дежурните екипи да ги емитуваат разговорите кои ги објави опозицијата. МРТ е должна да ги објави овие разговори, македонските граѓани не се глупи, доста го понижувавте македонскиот народ, пуштете ги снимките, луѓето сами да слушнат и сами да донесат заклучок. Да не дозволуваме разни типови на овој режим да го перат мозок на граѓаните. Јас како поранешен полициски генерал кажувам дека нема да дозволам насилство, но ние ќе влеземе внатре и ќе побараме да го емитуваат она што тие доколку малку од малку имаа совест и образ, досега стопати требаше да го пуштат, вели Ангелов.
Претставници на „Достоинство“ заедно со Ангелов денеска положија цвеќе пред споменикот на бранителите во „Жена парк“ .
http://novatv.mk/index.php?p=1&navig=8&cat=2&vest=20856
има ли некое инфо..влегоа ли во мртв?
прво,Амди не оди никаде без чамур(мислам така го викаа од неговото обезбедување).Амди е глумец No.1.Ќе го крка до коскаTeo напиша:Kolku nisko padnaa...Shtom dojdoa dotamu Amdi da inscenira napadi za da gi obvinat SDSM...nesomneno se bezidejni...Gotovi se...Амди Бајрам однесен во болница
Со возило на Брза помош, пратеникот Амди Бајрам бил пренесен во болница, откако наводно бил нападнат од машко лице на возраст од триесетина години кој веќе е приведен од полицијата. Бајрам, како што дознаваме, на лекарите им се пожалил дека е удрен во градите и во грбот.
Од МВР велат дека во полициската станица Центар е донесен наводниот напаѓач на Бајрам. Во неговото возило се пронајдени неколку метални одбранбени средства. Бајрам на полициските иследници им тврдел дека тој што го нападнал, пред да го удри му се претставил дека е од СДСМ.
http://plusinfo.mk/vest/18032/amdi-bajram-odnesen-vo-bolnica
http://www.dokaz.mk/amdi-bajram-lazhel-deka-go-tepale-vo-gtts-tsiganska-rabota/
CIGOJNER GOVNARSKI, sto ni gi glasa zakonite!
CIGOJNER GOVNARSKI, sto ni gi glasa zakonite!
Зошто нема ништо од сосушувањето на Заев денеска ?
хм ,мислам дека сакате ова да го сокриете ?
ништо нема да биде како што сте замислиле ,
за се треба доказ ,а вие немате за ништо !
наздравје зајко
наздравје зајко
Kalinda- Број на мислења : 495
bravo tmoro za video snimkite ...jas probav da gi staam ,no ne uspeav ,od libertas....samo treba i objasnuvanje potochno za da se znae
osa- Број на мислења : 16597
Kalinda напиша:Зошто нема ништо од сосушувањето на Заев денеска ?
наздравје зајко
Ova mislish ili taka ti e kazano da mislish ?
Ajde be Sanaderke, ne ne dupi! Kakov dokaz barash? Go znaesh li ti znacenieto na zborot "dokaz" ?
Za tebe e "dokaz" samo ako grujo kaze deka se snimkite montirani, i tolku! Abe zasto eden od do sega snimenite JAVNO ne izjavil: "GLASOT NA SNIMKATA NE E MOJ!!!" ???? FERSHTEN ???
"IZMONTIRANO" ??? Sto e izmontirano? : zborovite na M.Janakievski :" Imash nekoj da mi go pratish koj se razbira vo otvaranje vrekji so izboren materijal, ama toa da ne se primeti ? " . Ama neeeee, beeee, toa ne mu zborel na Sahe (sef na drzavna tajna sluzba), toa Mile, majkoebacot, poseduval izboren materijal od "oriflejm" - zenamu sto trebala da IZBERE - shminki! Pa sakajki da vidi sto gospozhata mu nabavuva za sminkeraj, baral pomosh od bratucedot! hahahaha!
Odi bre Sanaderke, nazdravuvaj si dodeka mozhesh! Tebe da ti prikazahat i video snimki kako Milence mu go duva na Grujo ke si velish (mislish) deka mu dava veshtacko dishenje na shefot! .....
Za zhalenje ste....nazdravje!
p.s. Ebati ministerot i shefot na tajna sluzba - pet minuti se objasnuvaat kako se vika plasticnata "ZIP" lenta za vrzuvanje!.... Koja nepismena bagra ni e na chelo na drzava??? - tipicno mafijaska!
така треба,АКЦИЈА ,лично и со барање за целосно и коректно известување за политичката ситуација во државава....ова треба и другите од опозиција да го прават секој ден-постојано со подршка од граѓаните наоружани со оние спортско навивачките вувузели да трубат пред МРТВ.
бла,бла,бла.........
Форумот на слободоумни патриоти јавно се извини во име на ВМРО-ДПМНЕ напиша:
http://24vesti.mk/forumot-na-slobodoumni-patrioti-javno-se-izvini-vo-ime-na-vmro-dpmneПо објавените прислушувани разговори од страна на СДСМ, Форумот на слободоумни патриоти испрати јавно извинување, за како што велат, сите закани, уцени и вулгарности изречени од функционери и високи партиски членови на ВМРО - ДПМНЕ. напиша:
prodolzuva ...sega ima i snimki koi gi objavi Zernovski a se odnesuvaat na "neregularnostite za vreme na izborite ...slushnete sami i donesete zakluchok ....
ai luge ovie epten zabegaa ....ushte vezat na shitel deka Zaev nemal podneseno zalba za potkupot ....
aman ovie navistina nemaat GRANICA na svoeto lazenje ...mnogu e ...
aman ovie navistina nemaat GRANICA na svoeto lazenje ...mnogu e ...
Znaeme deka nema da se izvinat...No dobro e shto vnatre ima lugje koi se protiv ovie politiki na Grujoshesku...
Реакција од Форумот на слободоумни патриоти
По објавувањето на „бомбите“ од страна на опозицијата, реагираше и Форумот на слободоумни патриоти, предводен од еден од основачите на ВМРО-ДПМНЕ, Јове Кекеновски. Овој форум којшто ги оспорува моменталните постапки и политики на актуелното раководство на ВМРО, бара јавно извинување за како што велат, сите закани, условувања и вулгарни изрази коишто ги користеле високи функционери од ВМРО.
http://alsat.mk/News/11333/reakcija-od-forumot-na-slobodoumni-patrioti
Гостин- Гостин
Тео,каде беа сите овие години да се јават ако се против овие политики на грујошеску?Не и Не.Нема излез за никој.Иако Јове се охрабри и држи некоја линија но прво треба ВНАТРЕ СИТЕ од ДПМНЕ и оние кои се сметаат и кажуваат ВМРО-ДПМНЕ да си се раскусурат до цент и зборче па после како проветрени и исчистени СИТЕ да се извинат на Македонија,на македонскиот народ и на сите ВМРО-вци.
Premnogu strav se nasobra kaj lugjeto...Vo toa e goleminata na Zaev...Trgna protiv diktaturata, ne shtedejki se sebesi...iako znaeshe shto go cheka...Za ovie od dpmne, ne bi rekol deka se chisti, no vo ovie momenti, ni trebaat takvi koi kje se izjasnat protiv Grujo, i pred se kje mu ja kazhat vistinata na chlenstvoto...Mnogu e vazhno chlenovite na dpmne, barem onie koi ne se izgnasile, da sfatat deka ova e bitka protiv uzurpatorot Grujoshesku, ne i protiv partijata...
Гостин- Гостин
Teo напиша:Premnogu strav se nasobra kaj lugjeto...Vo toa e goleminata na Zaev...Trgna protiv diktaturata, ne shtedejki se sebesi...iako znaeshe shto go cheka...Za ovie od dpmne, ne bi rekol deka se chisti, no vo ovie momenti, ni trebaat takvi koi kje se izjasnat protiv Grujo, i pred se kje mu ja kazhat vistinata na chlenstvoto...Mnogu e vazhno chlenovite na dpmne, barem onie koi ne se izgnasile, da sfatat deka ova e bitka protiv uzurpatorot Grujoshesku, ne i protiv partijata...
Груевски преку масовна трибина ќе се спасува себе и партијата напиша:
Неофицијални извори пренесуваат дека членството на терен се мобилизира, а се тврди дека пораки за учество на трибината се праќаат до административците, а некаде веќе се правеле и списоци напиша:
http://fokus.mk/gruevski-preku-masovna-tribina-k-e-se-spasuva-sebe-i-partijata
ајде да видиме какво влијание ќе има Јове што се извини од името на ВМРО-ДПМНЕ врз останатиот дел од партијата кои не се изгнасиле со оваа акција на груевски.
Se nadevam deka kje ima Reiter...Grujoshesku e spremen na se...Dobro e da ima nekoj koj kje im ja kazhe vistinata na chlenovite...Ne sakame nasilstvo...A kriminalnata banda kje se obide da se spasi po sekoja cena...
Гостин- Гостин
по мене треба и Јове да тргне во некоја офанзива со дел од основачите на организацијата како и стари видни членови со што ќе направи можност на друг видеокруг за ситуацијата кој е важен за целото членство да се подразбуди.Сигурно поголемото членство би дало подршка на основачите и старите ВМРО-вци неголи на груевски.
Problem e shto staroto chlenstvo e marginalizirano od novodojdencite...Na kluchnite mesta se postaveni lugje od pettite i shestite eshaloni na SDSM, liberalna i slichni...Zatoa Jove i ostanatite se vazhni...Da im pokazhat na vistinskite VMROvci deka novokomponiranite im ja prezedoa partijata i namesto izvornite idei, partiskata ideologija ja svedoa na kriminal i bogatenje na familijata...
Гостин- Гостин
бомбите на заев удрија силно по цела вертикала и хоризонтала на дпмне.Удрија по сите институции на државата. Се слушнаа низ целиот свет.Целиот трулеж на груевски излезе на површина.Сега е моментот на Јове и неговите слободоумни да бидат погласни и превземат акција.
Страна 21 of 40