БОМБАТА
+16
Фири1
Sotir
Arhimed
osa
reiter
Hamad bim Khalifa
ribar
bratucedot
kiBik
Kalinda
tmoro
Боко
haskov
Фири
меанџија
хан Ацо
20 posters
Страна 37 of 40
Страна 37 of 40 • 1 ... 20 ... 36, 37, 38, 39, 40
Re: БОМБАТА
А бомбата број 22, чекајте ја во сабота, во Штип...
ВИДЕО Стар: СДСМ в сабота со нови „бомби“
СДСМ в сабота ќе објави нови снимки на прислушкувани разговори од кои ќе се види кој местел избори и лични бизниси во Штип, јави телевизијата Стар.
Телевизијата разговараше со д-р Владимир Милошев, претседател на Општинската организација (ОО) на СДСМ во Штип.
- Ќе има снимки за изборни нерегуларности, сомнителни бизниси и слично. Ќе слушнете и ќе видите во сабота. Засега не можеме да откриеме ништо - најавува Милошев.
Според снимките, доколку се веродостојни, милионски суми во нечии џепови истекувале и од Штип по различни основи, а пред се преку сомнителни тендери, вработувања по политички инструкции, но и такви за кои се барало противуслуги, известува телевизијата Стар.
http://plusinfo.mk/vest/22383/video-star-sdsm-v-sabota-so-novi-bombi
Гостин- Гостин
Да бе должен си преко човешки животи да седнеш во фотелята, ех Зайко зайко, зайко кукурайко еве го новиот Пастир))))) Абе вие до кога ке бидете овци со потреба од Пастир? Во бугария дури тоа не е веке на мода. ГЕРБ ги подржуваше близо едногодишните протести против владата на Орешарски ама неявно, не смееше явно да излезе да ги поведе, лугето разбраа дека има много гладни пастириНе ви треба нов Пастир. Треба ви грагянско општество готово да излезе на улица за секой поголем зулум на власта
Фири1- Број на мислења : 283
Видите Любчо во името на тоа да не се изгуби ни еден невинен живот е готов да ги амнестира криминалците. А тоа во името на власта е готов да жртва луге...новиот ЧЕ Гевара
ete pak ne go razbra nikoj LJubcho .....
osa- Број на мислења : 16597
Денес во Охрид слаба..бомба ..очекував, многу повеќе за локалните Охридски манги од ДПМНЕ.
Оса тоа е признак на глупост во политиката, ти треба да знаеш на какви овци збориш и да блееш за да те разберат. Любчо е добар човек, може бповеке би бил добар како религиозен водачosa напиша:ete pak ne go razbra nikoj LJubcho .....
Яс веке не ги ни следим. До околу 12-13 ги следев, найдобрите и забавни беа со Миялков и Латас со началничето и после таа пачаура Янкуловска со шу прайш. Ама яс ги следам на принципот на сеирот оти ме заболе за вас и за државчето ви шантаво но сум сигурен дека и кай нас е исто се разбира не толку грубо и дрвено-селски оти од ЕУ ке ни споорат фондовите и ги е страв но во една или друга степен е исто така да гледайки вашиот сеир си представувам каков е нашиотdefo напиша:Денес во Охрид слаба..бомба ..очекував, многу повеќе за локалните Охридски манги од ДПМНЕ.
Во Бугария интересот кон тоа што се случува кай вас е 0, зеро и мислам дека испуштия нешто доста интересно барем во почетокот
defo напиша:Денес во Охрид слаба..бомба ..очекував, многу повеќе за локалните Охридски манги од ДПМНЕ.
Defo, pretpostavuvam deka ima mnogu pogolemi zla napraveno ovaa vlast- ne samo vo Ohrid! Ne znam kako vi e bazdaren "bombometarot" i ne bi sakal da zvucam zajadlivo megjutoa, dali e potrebno da se snimi naracano ubistvo (koe lesno se negira) ili inflagranti fateni premierot i ministerot vo "hot-lajn muabet" ? pa da bide silinata (?) dovolno jaka da ne osvesti?
Jas smetam deka ovaa ohridskava bomba e edna od "najrazornite" ! Zosto? Pa zarem tolku ne otupavea ovie 9 godini da ramnodusno gledame kako: Minister na policija zaedno so dva direktori na vrvni policiski upravi, shef na kabinet na premier - DOGOVARAAT TEZOK KRIMINAL : VKLUCUVANJE PARAPOLICISKI SILI VO IZBORNI NEZAKONITOSTI, MESTENKI , REKET. TEPANJA, MALTRETIRANJA !!!!!!
Ne zalam nikoj poedinecno zosto znaat deka za ova se odnapred osudeni na dolgi zatvorski kazni, niti pak onie izvrsitelite poimenicno navedeni, koj ke lezat podolg period, ama go zalam onoj koj ne svakja za sto se rabot i ne ja svakja serioznosta i goleminata na grevot!!!
Hamad bim Khalifa- Број на мислења : 2745
Hamad bim Khalifa напиша:defo напиша:Денес во Охрид слаба..бомба ..очекував, многу повеќе за локалните Охридски манги од ДПМНЕ.
Defo, pretpostavuvam deka ima mnogu pogolemi zla napraveno ovaa vlast- ne samo vo Ohrid! Ne znam kako vi e bazdaren "bombometarot" i ne bi sakal da zvucam zajadlivo megjutoa, dali e potrebno da se snimi naracano ubistvo (koe lesno se negira) ili inflagranti fateni premierot i ministerot vo "hot-lajn muabet" ? pa da bide silinata (?) dovolno jaka da ne osvesti?
Jas smetam deka ovaa ohridskava bomba e edna od "najrazornite" ! Zosto? Pa zarem tolku ne otupavea ovie 9 godini da ramnodusno gledame kako: Minister na policija zaedno so dva direktori na vrvni policiski upravi, shef na kabinet na premier - DOGOVARAAT TEZOK KRIMINAL : VKLUCUVANJE PARAPOLICISKI SILI VO IZBORNI NEZAKONITOSTI, MESTENKI , REKET. TEPANJA, MALTRETIRANJA !!!!!!
Ne zalam nikoj poedinecno zosto znaat deka za ova se odnapred osudeni na dolgi zatvorski kazni, niti pak onie izvrsitelite poimenicno navedeni, koj ke lezat podolg period, ama go zalam onoj koj ne svakja za sto se rabot i ne ja svakja serioznosta i goleminata na grevot!!!
Плус украдени 8000 илјади гласови,мештаљка за професорот наводно во џакузи пие со средношколки.....
tmoro- Број на мислења : 547
А тие средношколки оти пият? Каде се татковците им да ги нашамарат едно убаво?
(ВИДЕО) Интервју на Заев за ТВМ: Во следниот период ќе се објавуваат многу чувствителни материјали
По денешната 21-ва бомба во Охрид, лидерот на СДСМ, Зоран Заев, гостуваше во охридската телевизија ТВМ. Видео од интервјуто погледнете во продолжение.
Заев преку интервјуто испрати и порака до јавноста (на 42:42 од видеото):
– Периодот што престои пред нас е период кога ќе се објавуваат многу чувствителни материјали, гневот ќе расте, и треба да знаат и граѓаните Македонци и Албанци, и Турци, и Роми и Власи и Бошњаци и Срби и сите… дека тоа не е од спротивната етничка заедница кон нив, тоа е од поединци. Треба да знаат и интелектуалците, невладините организации, професорите, наставниците, лекарите, сите фели во општеството, дека тоа не е кон нивното семејството, нивната фела, од народот, од целото ВМРО-ДПМНЕ. Не, од поединци е – рече Заев.
Како што нагласи тој, ако гневот ги предизвика граѓаните на протести можат да ја повикаат опозицијата, за да протестираат заедно со нив.
– Но немој Македонци против Албанци да протестираат. Немој Албанци против Македонци заради гневот што ќе се случи. Нека не викнат, заедно ќе протестираме против врхушката на власта. Поединци се, потенцирам. И дел од врхушката на власта се обидувала да ги спречи во тоа. Очекувам во периодот што претстои да ја почувствувам подготвеноста на сите етникуми, заедно да ја вратиме слободата. Ја чувствувам многу, поддршката е огромна, не само од Македонците, и од Албанците посебно, и од Турците, и од Ромите и од Власите, Србите, ја чувстувам, тоа е така. Се надевам дека ќе успееме заедно на најбезболен начин да предизвикаме оваа власт да замине – рече Заев.
http://libertas.mk/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B2%D1%98%D1%83-%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%B5%D0%B2-%D0%B7%D0%B0-%D1%82%D0%B2%D0%BC-%D0%B2%D0%BE-%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%BD/
По денешната 21-ва бомба во Охрид, лидерот на СДСМ, Зоран Заев, гостуваше во охридската телевизија ТВМ. Видео од интервјуто погледнете во продолжение.
Заев преку интервјуто испрати и порака до јавноста (на 42:42 од видеото):
– Периодот што престои пред нас е период кога ќе се објавуваат многу чувствителни материјали, гневот ќе расте, и треба да знаат и граѓаните Македонци и Албанци, и Турци, и Роми и Власи и Бошњаци и Срби и сите… дека тоа не е од спротивната етничка заедница кон нив, тоа е од поединци. Треба да знаат и интелектуалците, невладините организации, професорите, наставниците, лекарите, сите фели во општеството, дека тоа не е кон нивното семејството, нивната фела, од народот, од целото ВМРО-ДПМНЕ. Не, од поединци е – рече Заев.
Како што нагласи тој, ако гневот ги предизвика граѓаните на протести можат да ја повикаат опозицијата, за да протестираат заедно со нив.
– Но немој Македонци против Албанци да протестираат. Немој Албанци против Македонци заради гневот што ќе се случи. Нека не викнат, заедно ќе протестираме против врхушката на власта. Поединци се, потенцирам. И дел од врхушката на власта се обидувала да ги спречи во тоа. Очекувам во периодот што претстои да ја почувствувам подготвеноста на сите етникуми, заедно да ја вратиме слободата. Ја чувствувам многу, поддршката е огромна, не само од Македонците, и од Албанците посебно, и од Турците, и од Ромите и од Власите, Србите, ја чувстувам, тоа е така. Се надевам дека ќе успееме заедно на најбезболен начин да предизвикаме оваа власт да замине – рече Заев.
http://libertas.mk/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B2%D1%98%D1%83-%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%B5%D0%B2-%D0%B7%D0%B0-%D1%82%D0%B2%D0%BC-%D0%B2%D0%BE-%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%BD/
Гостин- Гостин
зарем ставревски има јајца да подигне рака против народот,или гоца брк...ниту пак грујо би се осмелил на такво нешто...протоѓер ли?..миле прилепскиот ли мајмун?..криминалецот нема таков карактер од тип да направи поголем зулум од кражба на пари и слично...за овие што ги спомнав доволно е некој на лична адреса им упати закани нешто слично како што тоа го правеа она,учк...доволно е да им запретат на личната безбедност и има да ја здувнат со 6-та брзина....криманлец е криминалец...Во пракса ниту еден кој е фатен во кражба не останува да се брани или напаѓа,туку пета у газ и 6-та брзина..
Чекай бе кай се Бугарите? Пред српската окупация тие се мнозинство сеа дури и бошняците се поеке Ааа тие се претвориле во Македонци па за тоа ги нема Заев инаку добро вели ама нема да стане тоа со албанците мислам.Али е ортак со Груйчо, Мендух со Миялков како ке добие подржка од албанците не знам Тие Беса се малобройни.Teo напиша: Ја чувствувам многу, поддршката е огромна, не само од Македонците, и од Албанците посебно, и од Турците, и од Ромите и од Власите, Србите, ја чувстувам, тоа е така. Се надевам дека ќе успееме заедно на најбезболен начин да предизвикаме оваа власт да замине – рече Заев.
/
reiter напиша:криманлец е криминалец...Во пракса ниту еден кој е фатен во кражба не останува да се брани или напаѓа,туку пета у газ и 6-та брзина..
Sovrsheno si vo pravo, na krajot toa i kje se sluchi...No sigurno nema da stignat podaleku od Idrizovo...
Гостин- Гостин
Се е до карактер. Груйчо е инат и мрсник се може да се очекува од него и од братучед му. Инаку другите се малодушни копилиня, така е тираните се обградуват со послушници.reiter напиша:зарем ставревски има јајца да подигне рака против народот,или гоца брк...ниту пак грујо би се осмелил на такво нешто...протоѓер ли?..миле прилепскиот ли мајмун?..криминалецот нема таков карактер од тип да направи поголем зулум од кражба на пари и слично...за овие што ги спомнав доволно е некој на лична адреса им упати закани нешто слично како што тоа го правеа она,учк...доволно е да им запретат на личната безбедност и има да ја здувнат со 6-та брзина....криманлец е криминалец...Во пракса ниту еден кој е фатен во кражба не останува да се брани или напаѓа,туку пета у газ и 6-та брзина..
Особено той Протугер нема НИШТО ОПШТО со братот на дедо му мислам генерал Протогеров. И гласот му ваков како на гей
Советот на министрите на ЕУ ќе побара истрага за содржината на "бомбите"
Советот на министрите за надворешни работи на ЕУ на заседанието кое ќе се одржи во вторик ќе усвојат заклучок во кој ќе се изрази сериозна загриженост за политичката состојба во Македонија, стои во нацрт-заклучоците на Советот.
Во нацрт заклучокот Советот стои дека ЕУ ќе побараат одговорност од сите политички фактори во земјата но ќе ја потецира и потребата од истрага за содржината на телефонските разговори кои ги презетираше опозицијата.
Советот на министри во вторник ќе испрати порака до македонските политички субјекти дека наскоро ќе се наврати на оваа тема, со очекување дека политичката состојба ќе се подобри.
Ова е прва реакција за актуелната политичка ситуација во Македонија од вака високот ниво. Во меѓувреме беа упатени сериозни предупредувања дека Македонија може да ја изгуби препораката за почеток на преговори во извештајот за напредокот кој ќе биде онјавен во октомври.
http://novatv.mk/index.php?navig=8&cat=2&vest=21683
Советот на министрите за надворешни работи на ЕУ на заседанието кое ќе се одржи во вторик ќе усвојат заклучок во кој ќе се изрази сериозна загриженост за политичката состојба во Македонија, стои во нацрт-заклучоците на Советот.
Во нацрт заклучокот Советот стои дека ЕУ ќе побараат одговорност од сите политички фактори во земјата но ќе ја потецира и потребата од истрага за содржината на телефонските разговори кои ги презетираше опозицијата.
Советот на министри во вторник ќе испрати порака до македонските политички субјекти дека наскоро ќе се наврати на оваа тема, со очекување дека политичката состојба ќе се подобри.
Ова е прва реакција за актуелната политичка ситуација во Македонија од вака високот ниво. Во меѓувреме беа упатени сериозни предупредувања дека Македонија може да ја изгуби препораката за почеток на преговори во извештајот за напредокот кој ќе биде онјавен во октомври.
http://novatv.mk/index.php?navig=8&cat=2&vest=21683
Гостин- Гостин
(ВИДЕО) Заев: Ќе и стане на јавноста јасно зошто Љубчо Георгиевски калкулира во матно во овој период напиша:
http://lokalno.mk/video-zaev-kje-i-stane-na-javnosta-jasno-zoshto-ljubcho-georgievski-kalkulira-vo-matno-vo-ovoj-period/Во вчерашното интервју за охридската телевизија ТВМ, лидерот на СДСМ, Зоран Заев уште еднаш повтори дека не доаѓа предвид амнестија за криминалот. Запрашан за причините поради кои поранешниот премиер и сегашен лидер на ВМРО-НП, Љубчо Георгиевски предложил вакво нешто тој го кажа следното: – Ако дозволите, во периодот што претстои на јавноста ќе и стане јасно зошто господинот Љубчо Георгиевски калкулира во матно во овој период обидувајќи се да ги изедначи двете страни. Ако е опозиционер ќе излезе јасно и гласно ќе застане против тоа. Ако е нешто друго најверојатно го прави тоа што го прави. Вистината за Македонија, реков, нема да поштеди никого, знаејќи го тоа тој, најверојатно се обидува да си купи некое приврзаништво со Груевски, но и со сите други – рече Заев. напиша:
Хојт со ДИК: Починителите на изборните нерегуларности секаде сносат одговорност
Заменик помошникот државен секретар на САД за Југоисточна Европа на средбата со членовите на Државната изборна комисија се интересирал како тие се соочуваат со наодите за изборни манипулации и нерегуларности кои се посочени во аферата со прислушувањето, соопштува ДИК.
-Сите членови на ДИК ги изнесоа своите видувања, по што г. Хојт истакна дека изборни нерегуларности во помал обем се случуваат и во развиени демократски земји, но починителите на направените нерегуларности сносат одговорност. Доколку тоа не се случи и во Република Македонија може да се доведе под прашалник и нејзиното членство во ЕУ и НАТО. Зашто, како што потенцираше г. Хојт ако се случуваат изборни нерегуларности тоа влијае врз интегритетот на институциите во државата, соопштува ДИК.
Како што дознава НОВА, на седницата мнозинството членови на ДИК му образложиле на Хојт дека ДИК е ненадлежна за изборните нерегуларности, по што тој ги прашувал одделно сите членови дали навистина сите се согласуваат со овој став. Единствено претседателот на ДИК Никола Рилковски и членот Виолета Дума му соопштиле дека отфрлаат ваков став, за разлика од останатите членови на владејачката коалиција на ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ, кои останале на ставот дека се ненадлежни како институција.
http://novatv.mk/index.php?navig=8&cat=2&vest=21685
Заменик помошникот државен секретар на САД за Југоисточна Европа на средбата со членовите на Државната изборна комисија се интересирал како тие се соочуваат со наодите за изборни манипулации и нерегуларности кои се посочени во аферата со прислушувањето, соопштува ДИК.
-Сите членови на ДИК ги изнесоа своите видувања, по што г. Хојт истакна дека изборни нерегуларности во помал обем се случуваат и во развиени демократски земји, но починителите на направените нерегуларности сносат одговорност. Доколку тоа не се случи и во Република Македонија може да се доведе под прашалник и нејзиното членство во ЕУ и НАТО. Зашто, како што потенцираше г. Хојт ако се случуваат изборни нерегуларности тоа влијае врз интегритетот на институциите во државата, соопштува ДИК.
Како што дознава НОВА, на седницата мнозинството членови на ДИК му образложиле на Хојт дека ДИК е ненадлежна за изборните нерегуларности, по што тој ги прашувал одделно сите членови дали навистина сите се согласуваат со овој став. Единствено претседателот на ДИК Никола Рилковски и членот Виолета Дума му соопштиле дека отфрлаат ваков став, за разлика од останатите членови на владејачката коалиција на ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ, кои останале на ставот дека се ненадлежни како институција.
http://novatv.mk/index.php?navig=8&cat=2&vest=21685
Гостин- Гостин
Даниел Кадик: Порано или подоцна Груевски ќе биде изнесен пред судот
Раководителот на проектот Југоисточна Европа на фондацијата „Фридрих Науман“, Даниел Кадик, денеска за бугарската новинска агенција БГНЕС изјавил дека македонскиот премиер Никола Груевски и неговата Владата треба да се повлечат и дека порано или подоцна тој ќе биде даден на суд за своите постапки.
- Во моментов има значително влошување на ситуацијата во Македонија. Станува збор за популистички и автократски режим кој постојано ја поттиснува опозицијата и ги гони луѓето кои не се согласуваат со Владата на Груевски. Гледаме масовно следење на граѓани, опозиција и на новинари. Влошување на слободата на изразување во Македонија. Видетете го само местото на Македонија во рангирањето за слободата на говорот. Видете го однесување на господин Груевски, зел мито од 20 милиони евра, изјавил Кадик.
Според Кадик власта на Груевски е диктатура и ако продолжи овој курс, ако ЕУ и особено Европска народна партија продолжат да ги затвораат очите за овој проблем, ќе има голем проблем и ќе гледаме влошување на ситуацијата.
- Ова ќе доведе порано или подоцна до немири и до насилство. Формирањето на привремена Влада може да биде прв чекор за излез од кризата. Груевски нема право да остане. Погледнете што се случи во 2012 година, кога тие користеа сила за да се ослободат од опозицијата во Парламентот. Тоа не е однесување на еден демократски лидер, прогнозира Кадик.
http://novatv.mk/index.php?navig=8&cat=2&vest=21686
Раководителот на проектот Југоисточна Европа на фондацијата „Фридрих Науман“, Даниел Кадик, денеска за бугарската новинска агенција БГНЕС изјавил дека македонскиот премиер Никола Груевски и неговата Владата треба да се повлечат и дека порано или подоцна тој ќе биде даден на суд за своите постапки.
- Во моментов има значително влошување на ситуацијата во Македонија. Станува збор за популистички и автократски режим кој постојано ја поттиснува опозицијата и ги гони луѓето кои не се согласуваат со Владата на Груевски. Гледаме масовно следење на граѓани, опозиција и на новинари. Влошување на слободата на изразување во Македонија. Видетете го само местото на Македонија во рангирањето за слободата на говорот. Видете го однесување на господин Груевски, зел мито од 20 милиони евра, изјавил Кадик.
Според Кадик власта на Груевски е диктатура и ако продолжи овој курс, ако ЕУ и особено Европска народна партија продолжат да ги затвораат очите за овој проблем, ќе има голем проблем и ќе гледаме влошување на ситуацијата.
- Ова ќе доведе порано или подоцна до немири и до насилство. Формирањето на привремена Влада може да биде прв чекор за излез од кризата. Груевски нема право да остане. Погледнете што се случи во 2012 година, кога тие користеа сила за да се ослободат од опозицијата во Парламентот. Тоа не е однесување на еден демократски лидер, прогнозира Кадик.
http://novatv.mk/index.php?navig=8&cat=2&vest=21686
Гостин- Гостин
Sabota, neraboten den, soncevo toplo vreme - vistinska prolet!
Vo vozduhot se cuvstvuva miris na slobodarski polet i optimizam!
Kako stvoreno za edna prava STIPSKA PASTRMAJKA, na strumicki nacin!
Uzivajte!!!
Vo vozduhot se cuvstvuva miris na slobodarski polet i optimizam!
Kako stvoreno za edna prava STIPSKA PASTRMAJKA, na strumicki nacin!
Uzivajte!!!
Hamad bim Khalifa- Број на мислења : 2745
luxor напиша:Даниел Кадик: Порано или подоцна Груевски ќе биде изнесен пред судот
П тое е нормално не ке е нормално ако останат неказнети. Реално во Македонија се направиле многу злодела во изминативе 20 и нешто години...затоа наредната власт што ке дојде ке треба да почне да размислува за силни и релани измени во судството и МВР. А колку за Грујо час побрзо треба да се најде зад решетки.
defo- Број на мислења : 3586
Страна 37 of 40 • 1 ... 20 ... 36, 37, 38, 39, 40
Страна 37 of 40