Форум Мелница
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

БОМБАТА

+12
tmoro
Sotir
корисТник
меанџија
Kalinda
Пат
Arhimed
Естир
defo
kiBik
трендафил
хан Ацо
16 posters

Страна 15 of 20 Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 20  Next

Go down

БОМБАТА - Page 15 Empty Re: БОМБАТА

Пишување by osa Вто Јун 30 2015, 14:35

defo напиша:
"Иако нам добро ни се познати имињата се додека опозицијата не го објави Смиљковско езеро-Монструм ние нема да објавуваме имиња од проста причина што за комплетната приказна немаме релевантни докази за на суд.  Оваа теорија зошто се случил Монструм на Смиљковци ни е инфо од наш добар пријател од ВМРО-ДПМНЕ кој е таму на добро платена позиција и нормално е дека си пази газот. До сега од тој извор добивме десетина информации и дешавки кои се покажаа како апсолутно точни, дел од тие ние како медиум не ги објавивме за да не и наштетиме на опозицијата со некое инфо заради преуранетост. На пример знаевме за средбите на Заев и Груевски во Владата во кои нели го снимаа опозицискиот лидер во септември-октомври и известивме некои пријатели кои не излажаа и рекоа не бе нема врска какви среќавања, ама после испадна точно. Нејсе и ова инфо ни е се надеваме точно и во кратки црти ќе ви го објасниме:  Деновите пред крвавиот великден 2012 година ќерка на познат македонски функционер инаку регистрирана зависничка била на забава со пријателки во позната скопска дискотека, таму за нивна несреќа биле и децата кои утредента или некој ден после тоа ги оставија животите. Девојката била хај тие биле пијани, сакале да играат со неа, сакале и нешто повеќе ама секако обезбедувањето го расчистило теренот и девојката безбедно си заминала дома со пријателките. Ама таа позната скопска шмизла има дечко познат дилер на дрога од Арачиново кој кога дознал што се случило и кои биле децата решил да се одмазди, крваво да се одмазди.  Веднаш по крвавиот пир девојката е испратена во Белград на лечење и таму да живее, ама не била мирна и таму е регистрирана како зависничка. Во тоа функционерско семејство не е таа единствениот предизвикувач на несреќи, гранични и сообраќајни. Зошто власта овој криминален настан го искористила како меѓунационален пред великиот христијански празник и дали тој наметнат национализам им донесе победа на изборите не знаеме или едноставно сакаме опозицијата да објави за да се расчистат облаците над овој настан. Кој од банален заврши во крвав, најкрвав настан во Македонија."
Извор на веста

Подвлеченото со црвено, сетете се на Фросина девојчето згазено на Партизинска

i jas za volja na vistinata nemozam da te razberam ...shto e povrzanosta na zgazenoto devojche so ubistvoto na smilkovsko ezero ...nishto ne razbrav od prikaznata defo ! ako postoi moznost doobjasni ,interesna e prikaznata ...
zarem poradi toa shto pijani sakale da igraat so shmizlata ,gi zagubija zivotite ....uf se naeziv ...mi se slosha ...pa ako e taka ,toj shto go napravil toa netreba da ZIVEE ,treba da mu presudat na NAJBRUTALEN nachin ,ne vo zatvor ili da go upucaat pa da umre vednash ...tuku da go izmachuvaat do smrt ..

osa
osa

Број на мислења : 16597

Вратете се на почетокот Go down

Пишување by defo Вто Јун 30 2015, 20:26

Има случајна коинциденција меѓу двете приказни...а ги врзува фамилијата на еден висок функционер.....сфатете бе малку сами меѓу редови.......Smile

Број на мислења : 3586

Пишување by osa Вто Јун 30 2015, 20:31

lesno ti e tebe da kazesh da svatime ...ama jas ne sum inteligentna kako tebe ...
ajde ke se potrudam ke prochitam ushte nekolku pati i mozebi ke svatam ...pa dobro mozeshe i vo pp da objasnish ,namesto shto ne karash ... Twisted Evil

osa
osa

Пишување by reiter Сре Jул 01 2015, 09:49

пусти страв да се изговори - напише името на висок функционер...блокиран сум не ми текнува..или се мисли за синот кој заглави на грчката граница со бело ...Претседателот на парламентот..тој ли е?

reiter

Број на мислења : 2411

https://www.cia.gov/index.html

Пишување by Гостин Сре Jул 01 2015, 10:39

Ме интересира, дали Заев сега жали што не продолжи да ги објавува бомбите? Бидејки Груевски очгледно продолжува со сите режимски мерки да ја девастира опозицијата и државата.

На лидерот на СДСМ, Зоран Заев ќе му се суди за „Пуч“

Гостин
Гостин

Пишување by Гостин Сре Jул 01 2015, 11:47

ke go popie zajko...brat lube ke izleze a zajko ke vleze u idrizovo..

Гостин
Гостин

Пишување by tmoro Сре Jул 01 2015, 12:19

luхor напиша:Ме интересира, дали Заев сега жали што не продолжи да ги објавува бомбите? Бидејки Груевски очгледно продолжува со сите режимски мерки да ја девастира опозицијата и државата.

По се изгледа уште ЗАЈКО му верува на Пастирот,,,,диктатура никаде не била срушена со преговори.

tmoro

Број на мислења : 547

Пишување by reiter Сре Jул 01 2015, 14:38

секое одолговлекување или прифаќање на некаква пауза тајминг за необјавување на бомбите оди во корист на груевски.Веќе и по народот не се зборува за бомбите а зврле си спие и ич не му чуе.

reiter

Пишување by osa Сре Jул 01 2015, 17:29

tmoro напиша:
luхor напиша:Ме интересира, дали Заев сега жали што не продолжи да ги објавува бомбите? Бидејки Груевски очгледно продолжува со сите режимски мерки да ја девастира опозицијата и државата.

По се изгледа уште ЗАЈКО му верува на Пастирот,,,,диктатура никаде не била срушена со преговори.

ma kako moze da mu veruva ...malku li se slushna vo bombite shto pravi vlasta ....ajde Zaev prodolzi so bombite ....narodot te cheka ...

osa
osa

Пишување by osa Сре Jул 01 2015, 17:33

reiter напиша:секое одолговлекување или прифаќање на некаква пауза тајминг за необјавување на бомбите оди во корист на груевски.Веќе и по народот не се зборува за бомбите а зврле си спие и ич не му чуе.

najloshoto shto mozeshe da go napravi ...veruvam brzo ke ja nadmine ovaa faza ,i ke se vrati Zaev na "vistinskiot kolosek "....shto poskoro ,toa podobro ,prodolzi i toa po dve bombi sekojdnevno objavuvaj ...

osa
osa

Пишување by трендафил Сре Jул 01 2015, 21:28

Очигледно е дека Заев го испука тоа што го имаше во т.н. бомби. Дека останатиот материјал е потежок за монтирање. Во секој случај соработка со тајни служби на странска држава е една работа, а евентуален криминал о т.н. бо9мби сосема друга. Секој треба да си одговара за своето дело. Никој не треба да биде амнестиран. Посебно не некој што веќе еднаш му е простен криминал.
трендафил
трендафил

Број на мислења : 11324
Местолокација : Скопје

Пишување by Hamad bim Khalifa Сре Jул 01 2015, 22:57

E na tvoja zalost bombite ne se ispukani! A najubavite bke gi pukaat vo uzi krug - vo sudnica, koga Grujco ke sedne na obvinitelna klupa! Kolku za sudiite da im olesni : dali da mu opnat 150 ili 200 godini robija!
Hamad bim Khalifa
Hamad bim Khalifa

Број на мислења : 2745

Пишување by трендафил Сре Jул 01 2015, 23:19

Веќе пишував дека секој без исклучок треба да го добие тоа што го заслужил. Заев за масовно прислушкување, за непредавање на тие материјали на државните органи, за нивно монтирање и јавно објавување, за барање поткуп и слично. Доколку се докаже дека и други правеле криминал, треба да си одговараат. Не сум ни за аболиција.
трендафил
трендафил

Пишување by Hamad bim Khalifa Чет Jул 02 2015, 06:50

Trendo, da ne se pravime naivni : FATENI SE VO TEZOK KRIMINAL! KRAJ!
Ne za tri dena - trebashe za tri sata da bidat potrpani u Shutka!
Toa sto ja zloupotrebuvaat vlasta i sto ja MRCVARAT cela makedonska javnost, odi na site na steta vklucuvajki gi i niv samite.
p.s. Koj ke plati debeli otsteti na slucajevite kako monstrum, kezo.... ?
Grujo ili Sashe? Ili ke frlat petka/glava?
...2,5 godini pritvor - badijala ?!?!?!?
Hamad bim Khalifa
Hamad bim Khalifa

Пишување by Hamad bim Khalifa Чет Jул 02 2015, 06:52

Dopolnitelno: Ovoj post e odgovor na site temi kade se glupirash...i od mene tolku, pisi so sakash, ne si interesen. Neka me izvini upravata na melnicava, ama ja vekje zivci za ovakvi tipovi nemam!
Hamad bim Khalifa
Hamad bim Khalifa

Пишување by osa Чет Jул 02 2015, 08:26

трендафил напиша:Веќе пишував дека секој без исклучок треба да го добие тоа што го заслужил. Заев за масовно прислушкување, за непредавање на тие материјали на државните органи, за нивно монтирање и јавно објавување, за барање поткуп и слично. Доколку се докаже дека и други правеле криминал, треба да си одговараат. Не сум ни за аболиција.

ubav TI ! kako bre znaesh koi se" greshki" na Zaev ????  a za drugive neznaesh !sramota !ama ne e problem jas ke te potsetam na nekoi ! i zamisli trendafile eden od kriminalcite imal duri 34 krivichni dela za koi treba da odgovara ???mnogu se neli ?
i sega ti pochnuvash da NAOGASH GLUPAVI "ARGUMENTI"ZA EDNO <DVE TRI KRIVICHNI DELA I TOLKU NEMOZE DA NAJDESH ZA SITE 34 KRIVICHNI DELA .....EJJJJJJ eden od niv se ogreshil 34 pati ,zgreshil 34 pati e toa e MNOGU PRIZNAJ ...

ajde da se potsetime bona silvaneva so parite za patni troshoci shto gi zela a lazni se podatocite ,stanovite na nejzinite sinovi so shto se kupeni ,gocka kolku kvadrati kupi i so koi malverzacii ,sam stavrevski veli deka ovaa vlast rakovodi so drzavata po principot troshi za chokolada a nema ni za leb .....ushte treba da ti pishuvam ...
p.s.mnogu mi lichish na Risto Nikovski ,vo pishuvanjeto ...ama jas ne sum Sasho Ordanovski pa da ti repliciram a ti da se praish i ponatamu mutav ...

osa
osa

Пишување by трендафил Чет Jул 02 2015, 09:38

За случајот Кежаровски е спроведен законот што го донесе СДСМ. Во времето кога вработуваше по еден од секое семејство. Новинарот одговараше за откривање на идентитет на заштитен сведок. Не за тоа што се глупираше со наводни сметки за патарина кои, слушнавме во бомбите се внесени во записникот на МВР од местото на несреќата во која загина Никола Младенов, Бог да го прости. Што би рекле Кежаровски лажеше дека истите намерно се скриени. За монструм не сум слушнал ништо, па не можам да коментирам. При тоа ќе напоменам само дека ниту една од бомбите не е валиден доказ за на суд. За разлика од снимките на кои е прикажан Заев како бара на едно евро за општината две евра, 200% поткуп.
Тоа што Ставревски нервозен, во некоја афектна ситуација има во приватен разговор кажано дека немаме за леб, а некоја будала се дрзнала тој приватен разговор да го објави јавно, не значи ништо. СИте гледаме дека има пари и за автопатишта и за покачување на пензиите, државата ги покачува и платите (за жал не со тоа темпо и приватните работодавачи), а паметиме време кога СДСМ не можеше да обезбеди пари за спроведување на судска пресуда, односно за покачување на пензиите од 8%.
Немој да ме убедуваш сега дека Заев е будала и дека со докази за многу кривични дела на политичкиот противник, не успева да го зголеми рејтингот на својата партија, па бега од избори. И на државно ниво и на локално ниво, иако веќе со недели не функционирал како градоначалник на Струмица. И вчера изјави дека судот треба да го бара или во седиштето на СДСМ или на блокадите кај што СДСМ го попречува слободното движење на скопјани по булеварот Илинденска.
Јас имам само еден глас на изборите. Доколку ссум еден од ретките што мисли така, зошто бегате од избори?
Иначе можеме да дискутираме за секое обвинување од наводните бомби на Заев. Иако не сум ги слушал сите, признавам. Но на пример многу внимателно ја следев таа за Никола Младенов, на пример. Поради почит кон новинарот. И можам да кажам дека толку будалаштини за една прес конференција немам слушнато никогаш во живот. Посебно таа за очешувањето на 130 км на час, вртењето на возилото за 90 степени без траги од гумите или превртување и продолжување без инерција по нвата патека. Не знам во каква психичка состојба треба да е човек да поверува во такво нешто. Во другите бомби има склопено нешто што може да значи кривично дело, но ако се извадат разговори од повеќе стотини часови разговори на некого, секогаш ќе може да се пронајдат неколку минути што божем значат криминал.
Патем многу луѓе би го амнестирале ВМРО и за евентуален криминал. Затоа што повеќе сакаат власт што нешто прави, отколку власт што не направи ништо. И покрај тоа што даноците и другите давачки тогаш беа повисоки.
А вие треба да се замислите зошто по толку бомби би ги загубиле изборите. Дали затоа што ги напаѓавте и одличните проекти на владата. На пример во врска со странските инвеастиции, закажувањето на лекарски прегледи, двокатните автобуси и да не набројувам повеќе. Или во политички смисол кога ја обвинувавте владата за тоа што не сме членка на НАТО и што не ги почнавме преговорите со ЕУ. И покрај тоа што ги исполнивме условите. По нивна оценка. Не по моја.
Иначе како што е твое право да пишуваш за тоа што го мислиш за политичките противници на твојот политички избор, и јас го имам тоа право. Вие мислите дека ЗНМ има право да пишува што сака, на пример, а дека другите новинари треба да се замолчат. И кога беа само неколкумина, па можам да ги набројам. Мирка, Миленко, Јанко, Латас и Томиќ. Лично мислам дека новинарите на ЗНМ, всушност сите платеници на Сорос се виновни за ситуацијата во која е СДСМ. Затоа што непријателите на Македонија во борба против власта го спомнуваа СДСМ. Како свој сојузник. А на вас тоа ви годеше.
трендафил
трендафил

Пишување by Гостин Чет Jул 02 2015, 10:30

трендафил напиша:Веќе пишував дека секој без исклучок треба да го добие тоа што го заслужил. Заев за непредавање на тие материјали на државните органи,

Trendo, a bre navistina...Ne se sramish od lazhenjeto vaka koga kje te fatam so spushteni gakji...Vo eden kup lagi...

БОМБАТА - Page 15 Iy22vl

Гостин
Гостин

Пишување by Гостин Саб Jул 04 2015, 10:43

sto se sluci znae li nekoj...zajko gi ispuka petardite?

Гостин
Гостин

Пишување by Hamad bim Khalifa Саб Jул 04 2015, 14:11

dеlmol напиша:sto se sluci znae li nekoj...zajko gi ispuka petardite?

Ne, samo im gi nacuka u shupak i go podesi tajmerot! I sto e pointreresno: ovie so "vremenskive petardi" znaat deka im se butnati ama pustite - nishto nemozat da storat !!! Jebiga - zaebana situacija! Twisted Evil
Hamad bim Khalifa
Hamad bim Khalifa

Пишување by Гостин Нед Jул 05 2015, 10:17

zajko sam si go nacuka...ova mu e idninata...

БОМБАТА - Page 15 Images?q=tbn:ANd9GcQUAjr_uVf3qMAT2kZXKzvKsMHflh1U3aCREf7VObawod3VTWVc

Гостин
Гостин

Пишување by reiter Нед Jул 05 2015, 12:01

reiter

Пишување by Гостин Нед Jул 05 2015, 12:04

rezultatot od bombite........

БОМБАТА - Page 15 1y70yd

Гостин
Гостин

Пишување by osa Нед Jул 05 2015, 12:13

dеlmol напиша:rezultatot od bombite........

БОМБАТА - Page 15 1y70yd
se raduvash na kratki stazi prijatele !!!!!

p.s.ne si trendo ,ama sigurno si mu drugarche ....

osa
osa

Пишување by Гостин Нед Jул 05 2015, 13:37

Za krivolov Bte Sashe i Grujoshesku kje zavrshat...

БОМБАТА - Page 15 Images?q=tbn:ANd9GcThEWBB6au9abZcDnPNraRwh-bOjXbXIPd_lh6Q3zpaKRDsUAuu

Гостин
Гостин

Пишување by Sponsored content

Sponsored content

Страна 15 of 20 Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 20  Next

Вратете се на почетокот

- Similar topics