Браво за СДСМ, така се сака Македонија
+14
OPOZICIONER
treta opcija
PRVOBOREC
osa
misterija
Zhane
SHARENI
TRAJCHE
трендафил
Luxor
Teo
Bosonoga
Dino
defo
18 posters
Страна 3 of 18
Страна 3 of 18 • 1, 2, 3, 4 ... 10 ... 18
Re: Браво за СДСМ, така се сака Македонија
PRVOBOREC- Број на мислења : 2487
Ne samo da se zboruva tuku i da se ostvari.
Zhane- Број на мислења : 177
Небањатите во обид да ја оцрнат Шекеринска само докажуваат дека СДСМ уште додека биле во опозиција се залагале за правна држава евроатлантси интеграции.
Нов прислушуван разговор: Шекеринска бара ДИК принципиелно да гласа за победата на Жерновски во Центар
На социјалната мрежа „Фејсбук“ се појави нов прислушуван разговор од локалните избори во 2013 година. Како што појаснува објавувачот, овој пат се слуша гласот на сега министерката за одбрана, Радмила Шекеринска, и тогаш вицепремиерот во Владата на Груевски, Фатмир Бесими.
Според разговорот Шекеринска бара од Бесими членовите на Државната изборна комисија да гласаат принципиелно по однос на изборната победа која ја понесе и во првиот круг кандидатот на СДСМ, Андреј Жерновски. Шекеринска вели дека одлучувачки е гласот на членот од ДУИ, Субхи Јакупи, и доколку има прегласување секаде каде што победува опозицијата, тоа ќе го загрози извештајот за Македонија.
И покрај овој разговор во Центар потоа сепак ќе има прегласување, но и во вториот круг победата ќе ја понесе Жерновски.
За овој разговор побаравме коментар од министерката за одбрана, но до објавување на текстот не добивме одговор.
https://fokus.mk/nov-prislushuvan-razgovor-shekerinska-bara-dik-printsipielno-da-glasa-za-pobedata-na-zhernovski-vo-tsentar/
А каков е резултатот ако споредиме со бројот пред 4 години, односно пред да дојде СДСМ на власт?
Местолокација : Скопје
Секако подобар е тој на СДСМ.
Luxor- Број на мислења : 6622
Ако е така зошто се споредувате сами со себе?
Затоа што вашите резултати се толку лоши што срамота е дури и да се фалиш дека си ги надминал.
Bravo za SDSM, aj sega da vidime kako dpmne ke lazat deka se krade.
Граѓаните преку компјутер ќе видат каде се трошат нивните пари
https://www.vecer.press/граѓаните-преку-комјутер-ќе-видат-кад/
Граѓаните преку компјутер ќе видат каде се трошат нивните пари
https://www.vecer.press/граѓаните-преку-комјутер-ќе-видат-кад/
TRAJCHE- Број на мислења : 687
Да не мислиш дека ќе пишува колкава е провизијата на исплата на некоја фирма? Или колку морала да донира на СДСМ или ДУИ за да ја добие работата? ВМРО печатеше брошури со отчет зошто се потрошени парите. Добро е што тоа сега се вклопува согласно напредокот на ИТ комуникациите. Очигледно е дека СДСМ како опозиција сака да има увид во тоа како идната влада ќе ги троши парите, Подобро ќе беше ако отчетноста беше воведена на почеток на мандатот, но никогаш не е доцна.
Zoshto go prashuvash nego? Vie glupite od dpsmne ste zadolzheni za konstrukcii na glupi teorii na zagovor.
Teo- Број на мислења : 5093
Што ми значи на мене ако видам на пример дека за плати во некоја институција се дадени одредена сума пари. Од каде да знам колку од нив се непотребни и работат само затоа што се партиски војници. Не ќе може да се види ниту како парите ги трошат општините, а во најголемиот дел општини по изборната кражба владеат СДСМ и ДУИ. А наједноставно е да видиш дали некои пери се исплатени оправдано или не во сопствената општина.
Bravo Trendafile. So odgovorot pokazha i dokazha deka ne si Makedonec tuku obichen predavnik koj e spremen da gi prodade i Makedonija, i makedoncite i makedonshtinata samo za negovata kriminalna antimakedonska organizacija da dojde na vlast.
Teo- Број на мислења : 5093
Што да одговорам на порака што како спам ја пишуваш на сите теми. Треба ли да го поддржам Заев затоа што инсталираше Тиранската платформа, договорот со Бугарија и Грција со која се намали македонштината во Македонија, наместо некој што реално кажува дека промените ќе одат тешко поради правото на вето на Албанците во Македонија (Бадинтерово мнозинство) и правото на вето на Бугарија и Грција во ЕУ.Teo напиша:Bravo Trendafile. So odgovorot pokazha i dokazha deka ne si Makedonec tuku obichen predavnik koj e spremen da gi prodade i Makedonija, i makedoncite i makedonshtinata samo za negovata kriminalna antimakedonska organizacija da dojde na vlast.
Да потсетам дека Заев успеа препораката на ЕУ стара десет години за почеток на преговори веднаш по договор за Грција со името да ја поништи и сега почнуваме од нула. Со потполно нови услови.
Има други опции, ниту е само Заев ниту е само Жмицко. Проблемот со тебе е што си партиски бот што беуспешно се обидува да се прикаже како неутралец. Не е страшно тоа што дпне ги поддржува преспанскиот и договорот за добрососедство туку што лажете дека не го правите тоа. Ако дојдете на власт, што нема да се случи, ќе продолжите со имплементацијата и ќе се вадите со лаги дека ви требаат сто пратеници и други лудости. Иако сите знаеме дека отсега ве спремаат за тоа вие се правите и слепи и глуви. Зачудува само бројот на психопати меѓу вас кои лажат без око да им трепне. А можеби и не е некакво изненадување штом за лидер си избравте патолошки лажливец
Не живеам на Марс туку во Македонија. По сите анкети мал е бројот на партии што можат да учествуваат во власта. Разликата помеѓу ВМРО и СДСМ од една и другите партии од друга страна, дури и ако се здружат (што е скоро невозможно) е огромна. Никогаш не сум спорел дека во избор помеѓу ВМРО и СДСМ подобра е сега опозиционата партија. СДСМ успеа да ја поништи препораката за членство што ја добивавме со години од Советот на ЕУ во која единствена пречка беше Грција. Тука е направена значителна промена. Сега Грција во принцип не поддржува за членство (со забелешка дека инсистира тоа да се случи во пакет со Албанија, што е неприфатливо за повеќе земји).
Чудно ми за некој што нема здравствени проблеми, а ако ги има ако ја испил пропишаната терапија, наводно да е против посеверчувањето на Македонија и двојазичноста, а да ги поддржува тие што тоа го направија, а вина бараат кај друг. Тоа е како за Голи Оток да не се обвинува Тито на централно и социјалдемократите (тогаш со име комунисти) за македонскиот дел од вината, туку испратените во концентрациониот логор. Дури и тие што биле членови на СДСМ (тогаш КПМ).
Чудно ми за некој што нема здравствени проблеми, а ако ги има ако ја испил пропишаната терапија, наводно да е против посеверчувањето на Македонија и двојазичноста, а да ги поддржува тие што тоа го направија, а вина бараат кај друг. Тоа е како за Голи Оток да не се обвинува Тито на централно и социјалдемократите (тогаш со име комунисти) за македонскиот дел од вината, туку испратените во концентрациониот логор. Дури и тие што биле членови на СДСМ (тогаш КПМ).
Повеќе личи дека живееш во некој свој свет, да не речам установа. Инаку немаше да се обидуваш со лудачката теза СДСМ ја поништи пораката кога и самиот Макрон призна дека вината не е наша туку на ЕУ. И после ова нималку не е тешко да се определиш дали ќе гласаш за лудаци и патолошки лажливци како вас од дпне кои ја потценуваат интелигенцијата на народот или за било која друга опција што искрено се обидува да ја придвижи државата напред. Во меѓувреме пиј ја терапијата, прочитај се што сум напишал и ќе видиш дека никаде не сум се изјаснил против договорите со БГ и ГР. Ако и тоа не ти помогне побарај стручна помош.
Страна 3 of 18 • 1, 2, 3, 4 ... 10 ... 18
Similar topics
» До каде е Македонија, и како да ја направиме Македонија подобро место за живеење???
» ТАКА ТРЕБА ..
» ШЕКЕРИНСКА БРАВО
» БОМБА ВО ТВ СИТЕЛ -ТАКА ИМ ЈАВИЛЕ
» Браво за Стојанче Ангелов!!!
» ТАКА ТРЕБА ..
» ШЕКЕРИНСКА БРАВО
» БОМБА ВО ТВ СИТЕЛ -ТАКА ИМ ЈАВИЛЕ
» Браво за Стојанче Ангелов!!!
Страна 3 of 18