Претседателски избори 2019
+10
TRAJCHE
nino
OPOZICIONER
PRVOBOREC
SHARENI
Luxor
Teo
трендафил
osa
defo
14 posters
Страна 3 of 5
Страна 3 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Претседателски избори 2019
судејќи по резултатите за излезност досега, овие избори ќе бидат неуспешни
nino- Број на мислења : 266
dpsmne-antimakedonska...
Teo- Број на мислења : 5093
Ништо жив срам, да спремаме црвен тепих, монахот се враќа.....
defo- Број на мислења : 3586
како ќе тресна сдсм втор круг. нема да се свестат.
само лошото е што за сдсм да изгуби мора дпмне да победи. и на крај пак народот губи.
само лошото е што за сдсм да изгуби мора дпмне да победи. и на крај пак народот губи.
A kolku ke gi cinat makedoncite tie glasovi za ti da bides pretsedatelka na severna.
Dino- Број на мислења : 638
Ваљда приказната е дека збирот на гласовите на опозиционите партии е поголем од гласовите на власта, СДСМ и ДУИ, поддржани и со купени играчи од типот на Амди Бајрам или Крсто Мукоски, па зрели сме за предвремени парламентарни избори, по кои би воспоставиле самоодржување, наместо да питачиме. Има инаку три избора. Претседател(ка) да биде Пендаровски или Силјановска на избори или Талат Џафери како претседател на Собранието. Евроатлантската меѓународна банда изгледа многу вешто ги има измешано картите.
Местолокација : Скопје
Pak ti za Krsto si se fatil. Ke te shamaraat vo shtabot. Znaesh deka posle uspeshnata misija za pomiluvanje i perenje na odgovornosta od dpsmne vo zamena za promena na ime i identitet se vrakjaat na golema vrata kako pochituvani chlenovi.
Знам дека Пендаровски сега кога и ДУИ гласа за него освои 3 илјади гласови помалку отколку кога СДСМ сам одеше на избори и наводно се исклучуваа лифтови и на други начини се запираа неговите гласачи да не излезат на избори. Со Груевски Стево освои повеќе гласови отколку со Заев како премиер.
Знам и дека за да има време Ципрас да се сретне со Крсто Мукоски не се свиреше македонската химна на платото пред владата кое наводно требаше да биде отворено за граѓаните, а излезе дека оградата ја турнавте за да се исперат повеќе пари за партиски обезбедувачи.
Знам и дека за да има време Ципрас да се сретне со Крсто Мукоски не се свиреше македонската химна на платото пред владата кое наводно требаше да биде отворено за граѓаните, а излезе дека оградата ја турнавте за да се исперат повеќе пари за партиски обезбедувачи.
и дпмне и сдсм се издишани партии. еве видовте колку членство имате, оти само тие гласаа на избориве.
ни 40% излезност нема да остварите на следниот круг. тоа значи 60% од народот е против сегашниве партии.
народот повеќе не гласа за криминалци како дпмне, сдсм и дуи.
ни 40% излезност нема да остварите на следниот круг. тоа значи 60% од народот е против сегашниве партии.
народот повеќе не гласа за криминалци како дпмне, сдсм и дуи.
Трендо не си прави бајрам на умот. За жал точно е констатираното во постот подолу. На овие избори гласаше членството на двете партии. Дуи бојкотираше, исто како што го бојкотираше референдумот. Сега ќе ја достават сметката а претседател ќе добие партијата што ќе ја плати.
Luxor- Број на мислења : 6622
После ова Заев треба да направи чистка пишав негде, има 3-4 министри за менавање, некој директор и цел 3 ешалон. После може да правиме муабет.
Треба да направи услови судството да профункционира и правната држава, еве идиотон Јанушев повикуваше на правна држава, нека ја добие, нека го прочешла обвинителство за набавката на автобусите додека беше директор на ЈСП.
Би било убаво и некој од ДУИ да напипа ќорка, Мерко да биде присилен на оставка....итн,итн.
И од кога ќе го среди тоа, заедно со добиен датум за стат на преговори, во март догодина, предвремени.
Треба да направи услови судството да профункционира и правната држава, еве идиотон Јанушев повикуваше на правна држава, нека ја добие, нека го прочешла обвинителство за набавката на автобусите додека беше директор на ЈСП.
Би било убаво и некој од ДУИ да напипа ќорка, Мерко да биде присилен на оставка....итн,итн.
И од кога ќе го среди тоа, заедно со добиен датум за стат на преговори, во март догодина, предвремени.
defo- Број на мислења : 3586
Заев не може ништо да направи. колку време се на власт, ништо не направија, сега ќе почнат да прават.
Они за нив си ја наредија и толку можат, знаат и сакаат.
Они за нив си ја наредија и толку можат, знаат и сакаат.
defo напиша:После ова Заев треба да направи чистка пишав негде, има 3-4 министри за менавање, некој директор и цел 3 ешалон. После може да правиме муабет.
tochno defo konechno treba da pochne da vladee SDSM ...da gi ishutiraat dpmneovskite direktori koi gi maltretiraat rabotnicite koi se poddrzuvachi na SDSM .....i posle moze da ODIME NAPRED
osa- Број на мислења : 16597
Да прашам Оса, сериозно ли веруваш во напишаното? Ако ја прави чистката со брзината со која на пример лекарите се движат кон 100 илјади денари плата, очигледно е дека чистката ќе мора да ја прави народот. А народната мудрост вели дека рибата смрди од главата.
Затоа сега главата на дпмне-офците е осуден криминалец во бегство.
Мицковски не е ниту осуден ниту во бегство, нема ни обвинение против него. А за премиер имаме не осуден криминалец. Ти можеби сметаш дека Љубчо Георгиевски е лидер на ВМРО-ДПМНЕ, затоа што така ти одговара. Во секој случај јасно е дека обидот на евроатлантската меѓународна банда од која дел се и СДСМ и ДУИ за уништување на ВМРО не успеа. Дури и ако ги загуби овие избори за некој процент.
A be koj se pravi glup... A be koj...
Goga droga vide deka gubi pa pocna i da laze na socijalni mediumi. Sramno za edna profesorka i ona treba da obrazuva mladi.
СДСМ: Не е точно дека била закажана дебата на „Телма“
Сиљановска лаже, не е точно дека била закажана дебата на Телма телевизија, реагира владејачкиот СДСМ преку соопштение, откако кандидатката за претседател Гордана Сиљановска-Давкова напиша дека жали што нејзиниот противкандидат Стево Пендаровски го откажал учеството на ТВ-дуелот што требал да биде одржан вечерва.
„Сиљановска повторно лаже и се служи со невистини. Воопшто не е точно дека бил закажан ТВ-дуел на Телма телевизија. Ваквите невистини не можат да ја покријат Сиљановска од нејзиното реално и вистинско бегање од ‘жешко столче’ на истиот медиум“, велат од СДСМ во реакцијата oд каде во прилог ја испратија поканата за дебатата.
https://makfax.com.mk/makedonija/%D1%81%D0%B4%D1%81%D0%BC-%D0%BD%D0%B5-%D0%B5-%D1%82%D0%BE%D1%87%D0%BD%D0%BE-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%B0-%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D0%B6%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%B1%D0%B0/
СДСМ: Не е точно дека била закажана дебата на „Телма“
Сиљановска лаже, не е точно дека била закажана дебата на Телма телевизија, реагира владејачкиот СДСМ преку соопштение, откако кандидатката за претседател Гордана Сиљановска-Давкова напиша дека жали што нејзиниот противкандидат Стево Пендаровски го откажал учеството на ТВ-дуелот што требал да биде одржан вечерва.
„Сиљановска повторно лаже и се служи со невистини. Воопшто не е точно дека бил закажан ТВ-дуел на Телма телевизија. Ваквите невистини не можат да ја покријат Сиљановска од нејзиното реално и вистинско бегање од ‘жешко столче’ на истиот медиум“, велат од СДСМ во реакцијата oд каде во прилог ја испратија поканата за дебатата.
https://makfax.com.mk/makedonija/%D1%81%D0%B4%D1%81%D0%BC-%D0%BD%D0%B5-%D0%B5-%D1%82%D0%BE%D1%87%D0%BD%D0%BE-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%B0-%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D0%B6%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%B1%D0%B0/
OPOZICIONER- Број на мислења : 969
сдсмс треба да намалат со тоа ароганцијата. После ништо сработени за повеќе од две години они мислат уште ќе го лажат народот да гласа за нив. Не верува веќе никој во нивните лаги.
А утре да има парламентарни избори одма сите против Зајко ќе гласаат, само да го сменат од власт, исто како што гласаа за него пред 2 и нешто години само за да го сменат Грујо.
А утре да има парламентарни избори одма сите против Зајко ќе гласаат, само да го сменат од власт, исто како што гласаа за него пред 2 и нешто години само за да го сменат Грујо.
Небањат, ова ти е само беден обид да ставиш равенство помеѓу Заев и СДСМ и Грујокио и дпмне од друга страна што за секој нормален би било смешно да не беше жално, како што е претставувањето на твоите влажни соништа кои на 5 мај ќе се распрснат како меур од сапуница за некаква релевантна политичка реалност.
PRVOBOREC- Број на мислења : 2487
Мислев дека поголеми ѓубриња од дпмне-овци нема, ама вие сдмс-овци покажавте дека има.
Правда баравте додека бевте опозиција, сега не гледате дека и вашите кога се на власт истите криминали како дпмне ги прават.
СДСМ го почна уништувањето на државата пред скоро 30 години, сдсм и ќе го доврши.
Правда баравте додека бевте опозиција, сега не гледате дека и вашите кога се на власт истите криминали како дпмне ги прават.
СДСМ го почна уништувањето на државата пред скоро 30 години, сдсм и ќе го доврши.
Гледаш како убаво ја извлеков на виделина целата дпмнеовштина од тебе. Обично сите вие небањатите што се криете зад маска на неутрални сте лесни мети.
PRVOBOREC- Број на мислења : 2487
Изгледа заразно е немањето допир со реалноста кај дпмне-офците.
Симнато е знамето од јарболот на Крстовар, врвот на Водно. Дали е тоа дел од антимакедонизмот на хунтата на Али Ахмети и Зоран Заев или задоволување на евентуалниот шовинизам на ДУИ во замена за гласовите на Македонците од албанско потекло на претседателските избори.
https://kurir.mk/makedonija/vesti/makedonskoto-zname-simnato-i-od-jarbolot-na-vodno-foto/
https://kurir.mk/makedonija/vesti/makedonskoto-zname-simnato-i-od-jarbolot-na-vodno-foto/
Страна 3 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» ПРЕТСЕДАТЕЛСКИ ИЗБОРИ 2019
» Претседателски и парламентарни избори 2024
» ИЗБОРИ
» ДАТУМ ЗА ИЗБОРИ
» Кој се планира да оди на избори на 5 јуни!!
» Претседателски и парламентарни избори 2024
» ИЗБОРИ
» ДАТУМ ЗА ИЗБОРИ
» Кој се планира да оди на избори на 5 јуни!!
Страна 3 of 5