Интервјуа и колумни
+28
alienmk
Flora
Nebula
Albatros
Zhane
SHARENI
nino
Bosonoga
PRVOBOREC
TRAJCHE
OPOZICIONER
Dino
Luxor
Teo
Kalinda
трендафил
tmoro
defo
kiBik
Естир
Arhimed
Фири1
Hamad bim Khalifa
Пат
osa
хан Ацо
Фири
reiter
32 posters
Страна 10 of 42
Страна 10 of 42 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 26 ... 42
Re: Интервјуа и колумни
Што мислите. Колку пари добива Димитров за да дава вакви интервјуа. Што се однесува до самитот ЕУ-Западен Балкан, Груевски ќе беше таму ѕвезда ако ни го сменеше името. Такви се западните критериуми, односно мислењето на газдите што го плаќаат Димитров.
Местолокација : Скопје
Додека ти не ни кажеш колку те плаќаат да го браниш диктаторот, зошто ние би ти одговориле колку и дали воопшто некој го плаќа Димитров.
Но, со оглед на твојот потпис,погледни го видеото.
Па потоа овој напис.
И сега објсни ми, кога и како тоа смртта ќе го снајде соросоидот Коце Трајановски...
Но, со оглед на твојот потпис,погледни го видеото.
Па потоа овој напис.
Доделување сертификати за обука за напредни ИКТ вештини
Директорот на Mисијата на УСАИД во Македонија, Џејмс Стaјн и градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски ќе имаат свое обраќање на панелот што ќе следи во врска со обезбедувањето на квалификуван кадар за потребите на ИКТ индустријата.
Обуката е дизајнирана во партнерство со Локалниот-економско социјален совет на Град Скопје за да им помогне на младите невработени лица да стекнат напредно знаење и вештини во следните ИКТ области: развој на веб апликации, моделирање и 3Д анимација и графички и веб дизајн. За време на праксата во селектирани компании сите учесници на обуката се стекнаа со искуство работејќи на реално работно место, а 14 од нив веќе обезбедија вработување благодарение на новите вештини добиени од обуката.
Проектот на УСАИД Мрежа ЈЕС е петгодишен проект, што го спроведува Центарот за развој на образованието, американска непрофитна организација посветена на подобрување на учењето, работа со млади и унапредување на здравјето. Целта е да им помогне на младите луѓе да се стекнат со потребните вештини за да можат успешно да ги идентификуваат можностите за вработување и да најдат работа. Проектот е насочен кон учениците од средните училишта во Македонија, младите невработени кои се регистрирани во АВРМ и невработените млади кои не се регистрирани, а се надвор од образовниот процес, на возраст од 16-27 години. Проектот на УСАИД Мрежа ЈЕС работи со партнер општините Тетово, Битола, Струмица, Штип, Прилеп, Гостивар и Скопје.
http://denesen.mk/web/?p=363971
И сега објсни ми, кога и како тоа смртта ќе го снајде соросоидот Коце Трајановски...
Гостин- Гостин
Колку што јас гледам во Македонија има диктатура само во граѓанскиот сектор, во кој соросоидите го имаат заземено скоро целиот простор. Во политиката, медиумите и сите други области имаме плурализам. Секој може слободно да го каже своето мислење. На форумов на пример се пишуваат разни гадости за нашиот премиер и никој немал проблеми поради тоа. А не е тешко да се пронајде кој е пишувачот. Сега нормално е дека во политиката одлучува мнозинството, а во медиумите дека секој граѓанин сам определува кој медиум ќе го следи. Ако дневникот на Сител е по гледан од тој на Телма или Алсат-М јасно е и какво е расположението на граѓаните. Што се однесува до УСАИД тоа не е организација под патронат на Сорос. А се помалку странци подлегнуваат на мислењето на нашите невладини организации, затоа што сега и врапците знаат дека се работи за еден ист извор, односно мислење на еден човек. Диктатор во невладиниот сектор кој се обидува да стане диктатор во сите области во нашата земја, односно да ја освои власта.
трендафил напиша:Колку што јас гледам во Македонија има диктатура само во граѓанскиот сектор, во кој соросоидите го имаат заземено скоро целиот простор. Во политиката, медиумите и сите други области имаме плурализам. Секој може слободно да го каже своето мислење. На форумов на пример се пишуваат разни гадости за нашиот премиер и никој немал проблеми поради тоа. А не е тешко да се пронајде кој е пишувачот. Сега нормално е дека во политиката одлучува мнозинството, а во медиумите дека секој граѓанин сам определува кој медиум ќе го следи. Ако дневникот на Сител е по гледан од тој на Телма или Алсат-М јасно е и какво е расположението на граѓаните. Што се однесува до УСАИД тоа не е организација под патронат на Сорос. А се помалку странци подлегнуваат на мислењето на нашите невладини организации, затоа што сега и врапците знаат дека се работи за еден ист извор, односно мислење на еден човек. Диктатор во невладиниот сектор кој се обидува да стане диктатор во сите области во нашата земја, односно да ја освои власта.
A zoshto togash : "УСАИД дава милиони долари на Фондацијата Сорос, која ја учи македонската левица како да ја освои власта со недемократски методи"...C c c, cel svet sorosoidi...I site protiv tvojot pastir...
Гостин- Гостин
Фрчкоски - Специјалната обвинителка, МВР и МРТВ се булдожерите за промена
http://www.makdenes.org/content/article/27257748.html
tmoro- Број на мислења : 547
Сакаш ли да кажеш дека треба да имаме избори како во 1994 година, кога министер за внатрешни работи беше Фрчковски и кога СДСМ имаше апсолутна власт. И си владееше до крајот на мандатот и покрај тоа што беа собрани доволно потписи за да се распише референдум за предвремени избори. Не знам зошто Сорос троши пари за ислужени политичари и колумнисти од типот на Фрчковски и зошто некои му се воодушевуваат повеќе од две децении „успешно“ делување. Не беше ли Фрчковски тој што во мемоарите на Киро Глигоров се спомнува како човек што преговарал за промена на името за пари. Или сметате дека првиот претседател на нашата држава е лажго.tmoro напиша:Фрчкоски - Специјалната обвинителка, МВР и МРТВ се булдожерите за промена
Патем, по победата на Сириза во Грција и по извесната победа на ВМРО на изборите во април, изгледа ќе почнам да ги жалам будалетинките од меѓународната заедница и т.н. граѓански сектор кои уште се занесуваат дека тие може да менуваат влади. Без војна. Сериозно ли мислите дека ако некој ве донесе на власт спротивно на волјата на мнозинството мирно ќе владеете?
Патем, по победата на Сириза во Грција и по извесната победа на ВМРО на изборите во април
Alal ti komparacija !!!!
Alal ti komparacija !!!!
Hamad bim Khalifa- Број на мислења : 2745
Внимание: Може да ја вознемири македонската (читај – патриотска) публика
“Предавници, се продавате на бугарите! Ја продавате нашата мила држава, срам да ви е! Како можете да плукате по родната земја, тука сте се родиле, израснале?!” – цело време слушам и читам вакви срања!
Ај сеа јас да ви кажам некое срање: Како можете да сакате една држава и едни граници повеќе од човештвото? Каква ви е таа патриотска љубов поголема од вашите деца кои на свет доаѓаат во болници во кои нема wc шолја, во 21ви век??? Објаснете ми ја љубовта што е поголема од љубовта за вашиот родител кој 3 дена лежи во болница без доктор да го посети!!
Каква држава бре јас продавам?!? Дали сте свесни дека ова не е држава? 8ми во светот по индекс на мизерија! Сирија ни бега само 5 места, од 200 држави! А во Сирија има војна. Плукам и ќе плукам! По народот, не по власта. Заспани, слепи, несложни!! Незаинтересирани за својот живот. Неписмени. Без емпатија. Божем христијани, а не почитуваат живи суштества. Повеќе сеирџии отколку некој на нешто да подучат. А и нема кого да подучат, оти сите сѐ знаат најдобро.
Освестете се! Прости сме! Неписмени сме! Сиромашни! Дајте да си признаеме и move on! Незрели сме како нација, исто како поединци. Дајте да си признаеме дека нашите проблеми, нашата мизерија се наш производ. Народот ја прави државата, народот ја бира власта. Личноста созрева со прифаќање на сопствената вина, така созрева и една нација! Да се разбудиме. Да се научиме да слушаме со здрав разум, со логика. Не сме сунѓери само да примаме. Имаме мозоци ееј!
Способни сме да размислуваме, расудуваме! Да учиме емпатија, љубов, разбирање. Да научиме дека имаме моќ сѐ да промениме. Имаме моќ да дигнеме на нозе една цела држава! “Ама и во Македонија има напредок ” Не, нема напредок! Неколку градинки и патишта и спортски сали не се напредок. Кај луѓето нема напредок, напротив!!! Не само што сме заглавиле во времето, туку се враќаме пред 2000 години. “Александар не е ваш, наш е.” Светот ќе се пресели на друга планета, ние уште не можеме да го преболиме турското ропство! Кој к*р дали сме библиска земја, кога и оваа што ја имаме пред нос ни ја зимаат!!
Момент на вистината: Македонија се распаѓа и ќе ја поделат! Не сме биле сложни уште како деца кога бегавме од часови, нема ниту да бидеме со ваков менталитет ако не се промениме. Избегав и сега јадам слатки, нели? Си давам за право да кажам дека таквите како мене се малцинство во родената држава. Сами сме. Овде јавно кажувам: ако си признаеме дека сме глупа нација и ако научиме да признаваме сопствени грешки, јас Наташа Петрова, се враќам во Македонија и се борам во првите редови за македонскиот народ! Во спротивно без размислување можам македонскиот пасош и македонското државјанство да ги распарчам на милион делови, како што оваа држава и народ мене ме распарчија!!!
Наташа Петрова
“Предавници, се продавате на бугарите! Ја продавате нашата мила држава, срам да ви е! Како можете да плукате по родната земја, тука сте се родиле, израснале?!” – цело време слушам и читам вакви срања!
Ај сеа јас да ви кажам некое срање: Како можете да сакате една држава и едни граници повеќе од човештвото? Каква ви е таа патриотска љубов поголема од вашите деца кои на свет доаѓаат во болници во кои нема wc шолја, во 21ви век??? Објаснете ми ја љубовта што е поголема од љубовта за вашиот родител кој 3 дена лежи во болница без доктор да го посети!!
Каква држава бре јас продавам?!? Дали сте свесни дека ова не е држава? 8ми во светот по индекс на мизерија! Сирија ни бега само 5 места, од 200 држави! А во Сирија има војна. Плукам и ќе плукам! По народот, не по власта. Заспани, слепи, несложни!! Незаинтересирани за својот живот. Неписмени. Без емпатија. Божем христијани, а не почитуваат живи суштества. Повеќе сеирџии отколку некој на нешто да подучат. А и нема кого да подучат, оти сите сѐ знаат најдобро.
Освестете се! Прости сме! Неписмени сме! Сиромашни! Дајте да си признаеме и move on! Незрели сме како нација, исто како поединци. Дајте да си признаеме дека нашите проблеми, нашата мизерија се наш производ. Народот ја прави државата, народот ја бира власта. Личноста созрева со прифаќање на сопствената вина, така созрева и една нација! Да се разбудиме. Да се научиме да слушаме со здрав разум, со логика. Не сме сунѓери само да примаме. Имаме мозоци ееј!
Способни сме да размислуваме, расудуваме! Да учиме емпатија, љубов, разбирање. Да научиме дека имаме моќ сѐ да промениме. Имаме моќ да дигнеме на нозе една цела држава! “Ама и во Македонија има напредок ” Не, нема напредок! Неколку градинки и патишта и спортски сали не се напредок. Кај луѓето нема напредок, напротив!!! Не само што сме заглавиле во времето, туку се враќаме пред 2000 години. “Александар не е ваш, наш е.” Светот ќе се пресели на друга планета, ние уште не можеме да го преболиме турското ропство! Кој к*р дали сме библиска земја, кога и оваа што ја имаме пред нос ни ја зимаат!!
Момент на вистината: Македонија се распаѓа и ќе ја поделат! Не сме биле сложни уште како деца кога бегавме од часови, нема ниту да бидеме со ваков менталитет ако не се промениме. Избегав и сега јадам слатки, нели? Си давам за право да кажам дека таквите како мене се малцинство во родената држава. Сами сме. Овде јавно кажувам: ако си признаеме дека сме глупа нација и ако научиме да признаваме сопствени грешки, јас Наташа Петрова, се враќам во Македонија и се борам во првите редови за македонскиот народ! Во спротивно без размислување можам македонскиот пасош и македонското државјанство да ги распарчам на милион делови, како што оваа држава и народ мене ме распарчија!!!
Наташа Петрова
Гостин- Гостин
Trichko maestralen...
Груевски: Не го познавам премиерот на Македонија!
Пратенички прашања во Политичкиот нотаријат на македонскиот апашанат.
Тричковски, шеф на пратеничката група на ситните лопови:
Господине Груевски, го познавате ли премиерот на Република Македонија, сте пиеле ли некогаш кафе со човекот, сте разговарале ли со него за уривањето на “Космос”, за плацевите на Водно и за провизијата од Кинезите ( мафта со некакви слики на кои, вели дека се Груевски и премиерот)
Груевски, претседател на владата:
Господине Тричквски, се чудам како може така паметен и интелигентен, ќе дозволите да кажам и убав, да, да, не одмавнувајте со главата, покрај останатото, вие сте и еден многу убав човек, може да се заплетка во волку очигледни лаги и бесмислености. Ја молам камерата број два за зум затоа што сакам и на вас и на македонста јавност в лице да ви кажам, под целосна морална, материјална, политичка и кривична одговорност, дека не го познавам лицето што е посочено во вашето прашање и дека прв пат слушам и за него и за “Космос” и за некакви плацеви! Вие, сакате да го свртите вниманието на јавноста од успесите на вмро и да дојдете на власт со измислување и ширење на разни афери, но тоа нема да ви успее, вие мислите дека ние сме луди само затоа што Зоки рекол дека сме луди, ама еве го тука покрај мене човекот, камера, дајте го Зокита, нека каже некој дека човекот е луд или дека јас сум луд. Провидни се вашите лаги, господине Тричковски, многу се провидни, благодарам!
Тричковски: не сум задоволен од одговорот, молам директно и без вртење да ми кажете дали го познавате премиерот на Република Македонија!?
Груевски: Не!
Бранко Тричковски – Фејсбук статус
Гостин- Гостин
Zadnive nekolku meseci grkceto ke bide ebaano ot pozadi, spreda, sa strane, oralno, mozocno, virtuelno, perverzno, sado-mazo, na suvo, na vlazno, poluvlazno i nevlazno........
Сорос изгледа распишал награда за најмалоумна колумна, па порталите што ги плаќа се натпреваруваат да ја добијат. Не знам дали нормален човек може да тврди дека сме 8ми во светот по мизерија сега. А не бевме на тоа место кога бевме многу помизерни. Сериозно гледано, не бевме ни тогаш ни сега. А од тогаш една Либија или Сирија, кои беа побогати од нас станаа мизерни земји за живеење благодарејќи им на силите што сакаат да ги тргнат Ципрас во Грција или Груевски во Македонија. Можете и понатаму да го мразите и Александар и Александров и двокатните автобуси и стиропорот како изолација, но тоа нема да ви донесе победа на изборите. Затоа што за победа е потребно мнозинство. Не е потребна омраза, виткање кичма и полтронство пред т.н. меѓународна заедница. Која треба да биде свесна дека и ние нема вечно да бидеме толерантни кон идиотскиот однос што го имаат кон Македонија, па сакале или не ќе мораме да побараме друго решение. Затоа што никој не е будала. Па да биде против Јужниот поток кој требаше да минува низ Балканот, а да го подржува северниот што треба да носи гас директно од Русија во Германија.
За крај, немојте да сметате дека ако некој колумнист знае се за анус и шупак, дека знае се од А до Ш.
П.С.; Очигледно е дека живееме во два различни света. Јас во Република Македонија во која само во индустриските зони има преку 13 илјади нововработени до сега, и не успевам да видам дека во Центар, Куманово, Струмица, Ранковце и Струга повеќе се гради отколку во другите општини. Ќе бидете ли љубезни да ми напишете што е направено во општините во кои е опозицијата на власт, па можеби ќе посакам таков развој и на државно ниво.
За крај, немојте да сметате дека ако некој колумнист знае се за анус и шупак, дека знае се од А до Ш.
П.С.; Очигледно е дека живееме во два различни света. Јас во Република Македонија во која само во индустриските зони има преку 13 илјади нововработени до сега, и не успевам да видам дека во Центар, Куманово, Струмица, Ранковце и Струга повеќе се гради отколку во другите општини. Ќе бидете ли љубезни да ми напишете што е направено во општините во кои е опозицијата на власт, па можеби ќе посакам таков развој и на државно ниво.
Mene daleku pomaloumno mi izgleda da tvrdish deka bog zemjata ja stvaral deset dena, i tokmu na desetiot gi stvoril makedoncite od koi poteknuva belata rasa... Ushte pomaloumno mi izgleda da veruvash vo toa...kako shto dpmne-ovcite veruvaat...
Гостин- Гостин
A sto velite za novata partija od Trifun?
tmoro напиша:A sto velite za novata partija od Trifun?
Ah toj Trifun..... prikaska za sebe. Poseben tip na folirant i prevarant...turi mu pepel !
Posle bitkata, site generali se pametni...Trifun cheka Zaev da mu ja dade na tacna Makedonija kako edna izborna edinica i misli deka ako nema prag, kje vleze vo parlamentot...No golemite partii imaat i druga mozhnost...Na kraj dpmne mozhe da se soglasi no da pobara izboren prag od 5% i so toa da gi eliminira pomalite partii...SDSM nema da ima nishto protiv...
Гостин- Гостин
Трифун?го гледав на ТВ и многу си реализирал односно ЗАМИСЛИЛ како треба да биде, ама во главата(мислите ќе му останат во облаци и нереализирани) ...ама на дело со овој наш народ...тешко,како невозможна мисија(едининствено ако не му дојд на помош Том Круз )..знаете дека секогаш пред избори сите ветуваат се и сешто но кога ќе дојдат на власт е сосем спротивното...Лично јас немам верба дека некој има погон кој може да не помрдне пред се од аспект на нашиот менталитет...
Sto beshe ova? Horsko peenje ????
Znaci : Ne da mu turish pepel tuku: TURI MU KUR!
Znaci : Ne da mu turish pepel tuku: TURI MU KUR!
Vidi shto sat nosi drtalovo i ke ti stane jasno kolku e tezok u pamet. Dpmne klasika!
Mu porasnaa apetitite...Misli deka najde selo bez kuchinja i kje mozhe da zakachi del od kolachot...
Гостин- Гостин
Vo dupeglavec - VERBA NEMA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Go znaat kalifu...Duri i da se obide da napravi neshto kako Mincho i da izleze na izbori, kje propadne...No, koga vekje go spomnav Mincho koj odrabotuvashe na izborite za dpmne, mozhno e i na ovoj da mu doshlo vremeto da gi plati dolgovite kon pastirot i bate Sashe...
Гостин- Гостин
Goni gi u PICKU mater!
Gi slusham denovive i Pavle T. sravle i onaa Liglana -povrakjanica zelena!!!!
Abe, kosi kornat i solzi ronat - shto mu prael pastirot na narodecov jadosan grvosan i zaglupaven!!!
Na ovoj prviot, aj sho mu padna kosa od vecno vrtenje -kako vetar duva, ama bar malku sram i grev od kumceto Mladenov da ima, koga vekje pocit zaboravil sto znaci.
EPTEN NE PRAVAT SITE MALOUMNI KRETENI!........... GNASI I PROTUVI BELOSVETSKI! SEMETO DA IM GO E....
Gi slusham denovive i Pavle T. sravle i onaa Liglana -povrakjanica zelena!!!!
Abe, kosi kornat i solzi ronat - shto mu prael pastirot na narodecov jadosan grvosan i zaglupaven!!!
Na ovoj prviot, aj sho mu padna kosa od vecno vrtenje -kako vetar duva, ama bar malku sram i grev od kumceto Mladenov da ima, koga vekje pocit zaboravil sto znaci.
EPTEN NE PRAVAT SITE MALOUMNI KRETENI!........... GNASI I PROTUVI BELOSVETSKI! SEMETO DA IM GO E....
Страна 10 of 42 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 26 ... 42
Similar topics
» Последно ке можам ли да си коментирам актуелни колумни?
» Копментари од Здравко и на секоj коj што сака на колумни во весници и страници
» Копментари од Здравко и на секоj коj што сака на колумни во весници и страници
Страна 10 of 42