DPMNE-OFCI
+20
Bosonoga
nino
OPOZICIONER
misterija
Dino
IVA
SHARENI
Marc
PRVOBOREC
трендафил
Rufi
хан Ацо
ribar1
defo
reiter
Hamad bim Khalifa
osa
tmoro
Kalinda
Sotir
24 posters
Страна 26 of 40
Страна 26 of 40 • 1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 33 ... 40
Re: DPMNE-OFCI
Man @Goran_Man
Од видеото на тв нова најјак момент ми беше кога Ивона и прати смс на Анита за да демантира дека вмро ја прифатила платформата на дуи.
7:12 PM - 4 Mar 2017
shto posle ova da se dodade !? nema potreba ?
Од видеото на тв нова најјак момент ми беше кога Ивона и прати смс на Анита за да демантира дека вмро ја прифатила платформата на дуи.
7:12 PM - 4 Mar 2017
shto posle ova da se dodade !? nema potreba ?
osa- Број на мислења : 16597
misterija напиша:Teo напиша:Znaesh li shto e najstrashno Defo??? Toa shto ovie moroni navistina se ubedeni deka ja chuvaat Makedeonija od podelba i unishtuvanje a vsushnost seke nivno dvizhenje ili zbor go predizvikuvaat tokmu toa...I za shto??? Za spas na Grujo i familijata...
Teo, nema potreba da gi navreduvas graganite, zosto moroni...I jas gi podrzuvam, da, a nema vrska ova dvizenje so Grujo.
Osven da go brani od SJO.
Dino- Број на мислења : 638
Јас на снимката гледам само еден морон. Тоа е Љубомир Фрчовски кој како обичен идиот не е спремен да одговори на поставените прашања, туку одговара со насилство. Од идиот што ишамара жена за место за паркирање и не може да се очекува нешто повеќе. Наместо да се срамите од примитивизмот на човекот што е дел од интелектуалната елита на СДСМ, вие тоа го прикажувате како нешто величествено. Исто како што правите и со предавството на македонските национални интереси интереси што го прави амнестираниот криминалец Зоран Заев, кој со изборна измама сака да стане премиер. Нов македонски херој е Претседателот Иванов. Треба да се размисли за промена на Уставот со можност да добие трет мандат.
Местолокација : Скопје
Ако ти воопшто гледаше нешто ќе видеше дека браниш неодбранливо. Пастирот ти ќе заврши во Идризово сосе целата криминална банда.
Luxor- Број на мислења : 6622
Хорхе ќе се кандидира за претседател на куќен совет во Идризово.
Дури и ако судот утврди дека Жерновски навистина добил шамари по нарачка на Груевски, што не е вистина, не верувам дека за тоа се добива затворска казна. Тогаш и Фрчковски треба да биде затворен за удирање на малолетник само затоа што му поставува прашање. На страна што му ја пцуе мајката Вмровска. Јас не знам дека по потрошени 5 милиони евра СЈО има некое друго обвинение против Груевски, а сигурно е дека во соработка со администрациите и тајните служби на повеќе држави вложува максимални напори да му пронајде нешто.luxor напиша:Ако ти воопшто гледаше нешто ќе видеше дека браниш неодбранливо. Пастирот ти ќе заврши во Идризово сосе целата криминална банда.
Не знам ниту зошто Претседателот на Македонија би одел во затвор според болната мечта на Дефо, кога нема прекршено ниту еден член на Уставот. Во предвидениот рок од 10 дена никој не му пружи докази дека има парламентарно мнозинство, тој во предвидениот рок даде мандат на победникот на изборите, а Уставот не предвидува што да се прави кога ќе истечат тие рокови. А дури и да има за да одговара треба прво да биде разрешен со 2/3 мнозинство на Собранието и дополнително со исто мнозинство тоа да го потврди Уставниот суд. На страна што тогаш народот веројатно би ја срушил насилно евентуалната проалбанска влада на Agim Zajeviqi.
Не се грижи, пастирот и фикусот имаат направено доволно криминали да лежат три доживотни затвори.
Luxor- Број на мислења : 6622
Фикусот три пати го прекрши Уставот за два месеца
1) Му даде на ВМРО-ДПМНЕ мандат иако немаше обезбедено мнозинство од пратениците во Собранието
2) Му постави нови услови на СДСМ, покрај условот од 61 пратеник кој не му беше поставен на ВМРО-ДПМНЕ
3) Не му даде мандат на СДСМ иако поднесе 67 потписи.
За овие три нови прекршувања на Уставот, како и за кризата што ја предизвика во 2016 со противуставната аболиција на криминалци, Иванов треба да биде осуден на доживотен затвор!
Жарко Трајаноски, Фејсбук, 03.03.17.
1) Му даде на ВМРО-ДПМНЕ мандат иако немаше обезбедено мнозинство од пратениците во Собранието
2) Му постави нови услови на СДСМ, покрај условот од 61 пратеник кој не му беше поставен на ВМРО-ДПМНЕ
За овие три нови прекршувања на Уставот, како и за кризата што ја предизвика во 2016 со противуставната аболиција на криминалци, Иванов треба да биде осуден на доживотен затвор!
Teo- Број на мислења : 5093
Gotovo...Se shenkavte nachisto...Mozhebi toa i vi e celta...Bardovci namesto Idrizovo...
ВМРО-ДПМНЕ: Во иднина нема зошто учество на албанска партија во власта
ВМРО-ДПМНЕ: Во иднина нема зошто учество на албанска партија во власта
Kade si Trendafile da gi osudish predavnicite koi ja prifatile platformata na albancite popoznata kako majski dogovor objaven na sajtot na vladata na tvojot pastir...
Trendafile seushte chekam...Eve i denes potvrda zaq vasheto predavstvo...
Меџити: ВМРО-ДПМНЕ преговараа за Платформата, униформите и за парите
Единствено ДУИ и ВМРО-ДПМНЕ не се договориле за Законот за заштита на сведоци и за продолжување на рокот на СЈО, потврди Меџити.
Плусинфо ● 19:58 10 март 2017 ● Прочитано 1877
Потпретседателот на ДУИ и градоначалник на Чаир, Изет Меџити во емисијата „Топ Тема“ на Телма поворно потврди дека ВМРО-ДПМНЕ преговарале цело време со ДУИ за Платформата, а единствено не се договориле за Законот за заштита на сведоци и за продолжување на рокот на СЈО.
- А што правеа ВМРО-ДПМНЕ 20 дена со нас? Преговараа за Платформата и времето тоа ќе го покаже како точно. Преговараа и за униформите и за парите да бидат двојазични - рече Меџити.
Може некој да освои и 80 пратеници и залудно ќе му е, нема да може влада без Албанците да направи. Интенцијата е да се затворат тематските прашања од Рамковниот договор и на следните избори да се занимаваме со еконсмски прашања, нагласи Меџити.
Pozdrav od Jove do dpmne-ofcite...
До кога за туѓи бели дворови ќе копате наши гробови
Не можам да се изначудам со каква леснотија одредени личности од јавниот живот меѓутоа и новинари бранат нешто што не смее ни да се помисли да се брани. Бранат личности за кои постојат основани сомневања дека сториле тежок криминал и големи зла.
Да се разбереме тој што е невин не бега од државава и не повикува други да го бранат туку излегува одважно и храбро и без ничија помош ја докажува својата невиност пред истот тој суд во кој се колнел до вчера.
Се прашува дали оваа хистерија кај овие личности што бранат нешто неодбранливо е резултат на стравот дека повеке нема да се полнат и нивните банкарски сметки како награда за нивното досегашно одработување, лигавење и слугување?. Дали тоа е од зорт или пак се должи на интелектуалната дефектност односно на долго затскриваната ментална субнормалност?.
Неможам и несакам да поверувам дека кај дел од нив е резултат на ова последново од причина што повекемина ми се познаници па дури и пријатели од поодамна.
Но, без разлика на сѐ, сето ова ке помине еден ден. Секој ќе си го добие заслуженото за стореното. Ќе дојде денот кога ке треба да се погледнеме очи во очи и да ги запрашаме зошто ви беше потребно сето тоа? Дали беше нужно за туѓи бели дворови да копате наши гробови? Нивната наведната глава или извинувањето дека погрешиле оти биле заблудени или така морале да се однесуваат нема да ги испере нивните сторени гревови.
Јове Кекеновски
Фејсбук статус
Не гледам зошто Сеад Кочан би чекал во притвор нашата татковина конечно да се ослободи од странските влијанија и странските судови. Не знам дали ви кажале дека Бејли си заминува во мај и дека тој е во поголема опасност од Зоран Заев и домашните предавници. Во САД постои смртна казна. Претпоставувам и дека средствата за информирање што ги следите немаат објавено дека ЦИА има украдено руски софтвер и со него има вршено интернет криминал во предизборјето во САД, обвинувајќи го Доналд Трамп дека соработува со странска земја. Ги читате ли воопшто бомбите што ги објави Викиликс во врска со мешањето на ЦИА во рушење на странски влади во полза на една групација која по рушењето на кулите близначки почнува да го презема владеењето со светот. Но на тоа му доаѓа крај. За кусо време ќе се укине ЦИА бидејќи канцерот ја зафатил превише, а другите служби ќе се прочистат.
По мај ќе може да се состави влада без Албанци и ако некој има 61 пратеник, затоа што така одлучија Албанците кои полека но сигурно ја губат поддршката. Всушност адресата меѓународна заедница во смисла во која постоеше во последните децении повеќе не постои. Парите што ги добива Јове Кекеновски се од тие што Обама ги обезбеди авансно за Сорос и се предвидени за една година. Што после?
По мај ќе може да се состави влада без Албанци и ако некој има 61 пратеник, затоа што така одлучија Албанците кои полека но сигурно ја губат поддршката. Всушност адресата меѓународна заедница во смисла во која постоеше во последните децении повеќе не постои. Парите што ги добива Јове Кекеновски се од тие што Обама ги обезбеди авансно за Сорос и се предвидени за една година. Што после?
Иванов му даде мандат на Груевски како на победник на изборите во време кога никој не го оспоруваше тоа. И кога никој друг не тврдеше дека има мнозинство. Доколку албанските партии на чело со СДСМ сметаат дека погрешил треба да обезбедат 2/3 мнозинство што ќе го поддржи тоа мислење во Собранието и истото да го потврди со исто мнозинство Уставниот суд и Иванов би бил разрешен. Не верувам дека може да се случи нешто такво. Да потсетам и дека Иванов не го спречува изборот на Претседател на Собранието. Тој не се бира само поради стравот на СДСМ од избори, затоа што прва работа би требала да му биде распишување на локалните избори кои веќе доцнат.Teo напиша:Фикусот три пати го прекрши Уставот за два месеца
Колку гледам сметаш дека нашиот Претседател се однесувал Евроатлантски, односно поставувал дополнителни услови. Како НАТО и ЕУ кои по исполнувањето на условите не не примија во НАТО и не ги почнавме преговорите со ЕУ, туку добивме нов услов, да се самоукинеме нано народ и да го смениме името на државата. Должност на Претседателот е да го чува суверенитетот на Македонија. Од тука е одбивањето да му се даде мандат на Заев додека не се откаже од платформа на премиер на туѓа држава. Посебно кога делови од таа платформа се противуставни. Ветувањето дека ќе одлучувале експерти, да не кажам според досегашното искуство соросоиди, не им значи ништо на противниците на платформата. Претседателот спечува и изборна измама, односно промена на изборната платформа по изборите. СДСМ не ветуваше дека ќе се однесува антимакедонски.
a zosto ne mu barase potpisi od pratenici i antialbanska programa
OPOZICIONER- Број на мислења : 969
Затоа што имал доверба дека нема да прифати платформа на премиер на странска држава и се покажа дека е во право. Патем тоа е право на Претседателот кој патем доби повеќе гласови на изборите од било која политичка коалиција. мИнтересно ќе биде да видиме каков е рејтингот на политичарите денес. Не би ме изненадило ако Иванов води со голема разлика пред Груевски или некој од (про)албанската коалиција. Доколку на СДСМ не му се допаѓа односот на нашиот Претседател, треба да побара да биде разрешен. Колку што гледам ниту вие ниту некоја друга од партиите на Албанците не го има побарано тоа. Но повторно ќе напишам дека Иванов не е виновен што не сте избрале Претседател на Собранието.
Kakva doverba vo Grujo koga toj prifatil se i poveke od Zaev, Medziti kaza javno.
Dino- Број на мислења : 638
Пишуваш ли за мојот градоначалник, на општина Чаир и несуден потпретседател на т.н. тиранска влада. Со кого имате договор СДСМ да добие градоначалник во Чаир. Јас лично не верувам дека на локалните избори во некоја општина ќе победи LSDM. За жал со мнозинството во Собранието не избирате Претседател на истото, па нема кој да ги распише локалните избори, па ќе почекаме да видиме.
sekade ke pobedime a vasite apasi sto gi vikate gradonacalnici ke vratat se sto ukrale
Trendafile ajde vamu...Da mi kazhesh dali navistina ste tolku glupi kako shto mislat vashite pastiri...
poglupi se od toa eve jas kazuvam.
tie shto plukaa po grujo sega najglasno go branat
interesno e i sto Latas go narekuva Grujo .. PEDER !!
http://falanga.com.au/video-tie-shto-plukaa-po-grujo-sega-najglasno-go-branat-poglednete-i-slushnete
interesno e i sto Latas go narekuva Grujo .. PEDER !!
http://falanga.com.au/video-tie-shto-plukaa-po-grujo-sega-najglasno-go-branat-poglednete-i-slushnete
Сите можат да погрешат. Добар дел од тие што сега протестираат за заедничка Македонија го имаат дадено својот глас на СДСМ на последните избори. Тоа што Груевски не е злопамтило туку им простил на тие што го напаѓале е христијански чин, што соросоидите не можат да го разберат.
Последно инфо што го разбрав, ќе се реформирала во Свети Николе, воената формација Лавови. Дали само мене ова ми звучи страшно, како вовед во некоја војна или???
Сабајлево разгооварав со пријател од Косово, он што ми го кажа е загрижувачко, вика многу ме потсеќа ситуацијава на ситуацијата на Косово пред да пукне војната 2001???
Сабајлево разгооварав со пријател од Косово, он што ми го кажа е загрижувачко, вика многу ме потсеќа ситуацијава на ситуацијата на Косово пред да пукне војната 2001???
трендафил напиша:Тоа што Груевски не е злопамтило туку им простил на тие што го напаѓале е христијански чин, што соросоидите не можат да го разберат.
Не би рекол, имам лични ситуации и ситуации во мојата потесна фамилија, каде можам да ти го докажам спротивното. Груевци, се комбинација од ограничени, лоши, самобендисани луѓе, што е стршна комбинација. Е такви луѓе не водат, затоа сме до овде.
defo- Број на мислења : 3586
Страна 26 of 40 • 1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 33 ... 40
Страна 26 of 40