Форум Мелница
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Бугарите се словени

Страна 1 of 8 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Go down

Бугарите се словени Empty Бугарите се словени

Пишување by Фири on Вто Јан 20, 2015 8:23 pm

Нема никаква логика владеjачкиот народ за 200 години да си го изгуби родниот jазик и да зборува на jазикот на покорените.Турците за повеке од 500 години ниту си го изгубиja родниот турски jазик , уште помалку па си крстиjа престолнината на друг jазик. Се знае дека првата бугарска престолнина се зовела забележите.. Плиска, втората Преслав, а третата Трновград.Нема никаква логика Борис I ако не бил словен да прима словенските ученици на св.св. Кирил и Методиj, ниту па да оснива Преславска и Охридска книжевни школи.Воопште кое говедо воопште можи да тврди подобна глупост дека бугарите не се словени кога и Црноризец Храбар пишува следното:
Ако запиташ гръцките книжовници, като речеш: „Кой ви е създал буквите и превел книгите, или в кое време?“, то рядко измежду тях знаят. Обаче ако запиташ славянските азбукарчета, като речеш: „Кой ви е създал азбуката или превел книгите?“, всички знаят и в отговор ще рекат: „Св. Константин Философ, наречен Кирил, той ни създаде азбуката и преведе книгите и брат му Методий.“ И ако попиташ в кое време, то всички знаят и ще рекат, че през времето на гръцкия цар Михаил и на Бориса българския княз, и на Растица моравския княз, и на Коцел блатенския княз, в годината 6363[4] от създаването на света.

_________________
Андреј напиша: до почетокот на 19 век .... Бугарите си биле само турско племе ... Ништо повече ... ..
Фири
Фири

Број на мислења : 1003
Join date : 2015-01-14

Вратете се на почетокот Go down

Бугарите се словени Empty Re: Бугарите се словени

Пишување by Фири on Вто Јан 20, 2015 8:36 pm

Мене не ме интересира какви биле бугарите во Азиjа или било каде по светот. Мене ме интересира какви се били тие дека основале државата Бугариjа тука во 681 година. Се знае дека и хуните првин биле монголоиди кога живеале до кинезите па докле доjдат до Европа биле веке европеиди. Се разбира како -жените многу мриjат во време на долги патишта. Исто и мажите оти воделе многу битки.Се пополнувале со крадени или купени жени и мажи кои наместо да орат со волове биле решени да jа барат своjата срекja како воjници. Така да Бугарите дошли тука веке како словени со словенски jазик но сепак традициjата била мажките иминjа да се претежно на бугарски херои од времето кога тие уште не били словени.

_________________
Андреј напиша: до почетокот на 19 век .... Бугарите си биле само турско племе ... Ништо повече ... ..
Фири
Фири

Број на мислења : 1003
Join date : 2015-01-14

Вратете се на почетокот Go down

Бугарите се словени Empty Re: Бугарите се словени

Пишување by Фири on Вто Јан 20, 2015 8:42 pm

Од тука произлегува и еден многу важен заклjучок. Бугарите имаjки држава и име и бидеjки словени тие се тепали некои словенски племинja кои биле купени од грците но други (Седумте племинjа и северите) им били соjузници и приjатели и тие заедно били и наспроти грците и наспроти купените од грците племинja.

_________________
Андреј напиша: до почетокот на 19 век .... Бугарите си биле само турско племе ... Ништо повече ... ..
Фири
Фири

Број на мислења : 1003
Join date : 2015-01-14

Вратете се на почетокот Go down

Бугарите се словени Empty Re: Бугарите се словени

Пишување by Фири on Вто Јан 20, 2015 8:48 pm

И последниот заклjучок. Срби, хравати и словенци постоjат само затоа оти грчката политика на дели и сопротставуваj купила дел од словенските племинjа за да ги супротстави на наjмокната словенска држава на Балканот. Бугарската. Така jужните словени никогаш немале едина држава коjа би била може би мокна како Русиja оти таа како уморела грците ке се проширела и на исток и на запад и на север и на jуг.Забележите аналогиjата со поранешна Jугославиja e многу мала оти таа држава обедини мал дел од словените. Поголемиот дел е асимилиран како грци, турци, романци и т.н. Ако во 9 или 10 век сите словени тука беа обединети сега да сме окулу 100 милиони минимум.

_________________
Андреј напиша: до почетокот на 19 век .... Бугарите си биле само турско племе ... Ништо повече ... ..
Фири
Фири

Број на мислења : 1003
Join date : 2015-01-14

Вратете се на почетокот Go down

Бугарите се словени Empty Re: Бугарите се словени

Пишување by Фири on Вто Јан 20, 2015 8:59 pm

И последно jас не сум панславист во смисла на лjубое кон Русиja. Jaс сум панславист но со центар Бугариja. Првата и наjмокна словенска држава на Балканот коja си засра историската голема иднина и наместо првин да обедини сите jужно словени па потоа да претепа грците првин го сакаше грчкото злато во Константинопол но така и не го доби никогаш.Туку наспроти близо 2 века беше грчка провинциja. Потоа се е оденje надолу.Така да србите се наjголемите предавници на словенството. Тие се купени уште од ромеите и jа продолжуват своjата топла прегратка и со грците -винаги со нив наспроти Бугариja. Во частен случаj денационализациjата на вардарскиот дел од географската област Македониja. Грците се "погржиjа" за егеjскиот дел. Каков срам среде Охрид ке биди "кум" Желко JоксимовикSad

_________________
Андреј напиша: до почетокот на 19 век .... Бугарите си биле само турско племе ... Ништо повече ... ..
Фири
Фири

Број на мислења : 1003
Join date : 2015-01-14

Вратете се на почетокот Go down

Бугарите се словени Empty Re: Бугарите се словени

Пишување by Гостин on Вто Јан 20, 2015 9:31 pm

Да бе Фири,Жељко кум во Охрид, Ама во Струмица крстот го фатил Иво Јонков од Бугарија.

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Бугарите се словени Empty Re: Бугарите се словени

Пишување by Фири on Вто Јан 20, 2015 9:47 pm

Да бе Димитар Крцев прочитал слово ,крстот го извадил Jонков, награда му дадел Заев да се чудиш коjкаков се осекjал ке треба да ги прашаш лично. Но види ако имаше Jokсимoвик, изеднаш ке разбереш дека е странецSmile Се шегувам. Има една бугурска поговорка "Касно е либе за китка" сите сме на изчезнуванjе, се праша само после колку години во Тетово и Гостивар воопште нема да се фрла крст или пак ке го извади некоjа ТеутаSmile Всушност оти не пробаат да го вадат и женски крстот?

_________________
Андреј напиша: до почетокот на 19 век .... Бугарите си биле само турско племе ... Ништо повече ... ..
Фири
Фири

Број на мислења : 1003
Join date : 2015-01-14

Вратете се на почетокот Go down

Бугарите се словени Empty Re: Бугарите се словени

Пишување by Гостин on Вто Јан 20, 2015 9:51 pm

Има бе Фири и жени пробуваат.Мислам дека лани ,жена го фати крстот во штипско Ново Село...

Гостин
Гостин


Вратете се на почетокот Go down

Бугарите се словени Empty Re: Бугарите се словени

Пишување by Фири on Вто Јан 20, 2015 10:09 pm

Е те тогаш и jас ке се фрлам но шансот да го наjдам крстот ке биди многу мал освен ако случаjно не е мегjу некои женски цицкиSmile

_________________
Андреј напиша: до почетокот на 19 век .... Бугарите си биле само турско племе ... Ништо повече ... ..
Фири
Фири

Број на мислења : 1003
Join date : 2015-01-14

Вратете се на почетокот Go down

Бугарите се словени Empty Re: Бугарите се словени

Пишување by Hamad bim Khalifa on Сре Јан 21, 2015 12:09 am

Firi uste cicas?
Hamad bim Khalifa
Hamad bim Khalifa

Број на мислења : 2745
Join date : 2015-01-16

Вратете се на почетокот Go down

Бугарите се словени Empty Re: Бугарите се словени

Пишување by Фири on Сре Јан 21, 2015 5:16 pm

Сега ке демантирам некои откровени глупости кои може да се сети дури мало дете дека се глупости но се шират не само во РМ туку и во БГ.
1. Бугарите били малко па се "претопиле" во словенското море кога дошле тука.
Не може да е мал народ тоа коjшто победил 60 000 грчка воjска.Потоа освоил поголемиот дел од целиот Балкански полуостров. Има екзекутиран византиjски император.2-ца цареви обсадуват Константинопол. Државотворен народ со првата голема словенска држава на Балканот не може да е "мал и претопен". Наспроти -тоj претопува во себе многу словенски племинja кои немале сопствена држава дотогаш.
2. Бугарите били некаков народ од степите. Тоа се глупости невидени -ако беше така оти ке се заселуват тука каде тогаш е било претежно гора? Ваквите народи доагjат, грабат и потоа си одат оти тука немало услови за ваков живот.Да не забораваме каде се заселиле аварите и потоа и маджарите -во унгарската пуста.
3. Гагаузите биле "вистинските" Бугари. Апсолутни глупости тие се турцизирани jазично бугари затоа оти биле одсекаде заокружени со векови од турци. Генетските истражуванjа покажуват дека нема дури минимална разлика со останалата бугарска популациjaa. Во регионите каде живеjале во Североисточна Бугариja се уште има така наречените капанци. На тие во краjот на 19 век jaзикот бил веке 90% турски и само уште неколку децении и ке станел турски како и на гагаузите.Тие гагаузи ги немало никакви до 19 век и изеднаж се поjавиле. Таму се знае пред падот под турско ропство била државата на Добротица, забележите какво турско име и од тоа име турците jа крстиле Добруджа.

_________________
Андреј напиша: до почетокот на 19 век .... Бугарите си биле само турско племе ... Ништо повече ... ..
Фири
Фири

Број на мислења : 1003
Join date : 2015-01-14

Вратете се на почетокот Go down

Бугарите се словени Empty Re: Бугарите се словени

Пишување by Андреј on Чет Јан 22, 2015 9:48 pm

Фири напиша:Сега ке демантирам некои откровени глупости кои може да се сети дури мало дете дека се глупости но се шират не само во РМ туку и во БГ.
1. Бугарите били малко па се "претопиле" во словенското море кога дошле тука.
Не може да е мал народ тоа коjшто победил 60 000 грчка воjска.Потоа освоил поголемиот дел од целиот Балкански полуостров. Има екзекутиран византиjски император.2-ца цареви обсадуват Константинопол. Државотворен народ со првата голема словенска држава на Балканот не може да е "мал и претопен". Наспроти -тоj претопува во себе многу словенски племинja кои немале сопствена држава дотогаш.
2. Бугарите били некаков народ од степите. Тоа се глупости невидени -ако беше така оти ке се заселуват тука каде тогаш е било претежно гора? Ваквите народи доагjат, грабат и потоа си одат оти тука немало услови за ваков живот.Да не забораваме каде се заселиле аварите и потоа и маджарите -во унгарската пуста.
3. Гагаузите биле "вистинските" Бугари. Апсолутни глупости тие се турцизирани jазично бугари затоа оти биле одсекаде заокружени со векови од турци. Генетските истражуванjа покажуват дека нема дури минимална разлика со останалата бугарска популациjaa. Во регионите каде живеjале во Североисточна Бугариja се уште има така наречените капанци. На тие во краjот на 19 век jaзикот бил веке 90% турски и само уште неколку децении и ке станел турски како и на гагаузите.Тие гагаузи ги немало никакви до 19 век и изеднаж се поjавиле. Таму се знае пред падот под турско ропство била државата на Добротица, забележите какво турско име и од тоа име турците jа крстиле Добруджа.

Фири велиш да коментирам тоа што си пишувал ... Ај да почнам од тука ....

Иоан Екзарх во Шестоднев напишал ....

Да ся срамляют убо вси пошибени исквернии Манихеи и вси погани Словени и вси языцы зловернии

Бидејки се работи за време на Симеон или малку по него, кој се тогаш бугарите а кои се овие погани Словени .....???
Андреј
Андреј

Број на мислења : 182
Join date : 2015-01-22

Вратете се на почетокот Go down

Бугарите се словени Empty Re: Бугарите се словени

Пишување by Фири on Пет Јан 23, 2015 6:18 pm

Teбе на ало-ало.бг неколку пати те фатиjа да публикуваш неверни работи или работи надвор од контекст.Бугарите се разбира дека се словени, но не сите словени се Бугари. Кога дошле тука повекето словенски племинjа кои исто како нив сакале да претепат ромеите се обединили со нив и постепено и тие примиле етнонимот Бугарин . Но имало и вакви кои биле поткупени од ромеите или дури од франките (тимочаните) да им бидат соjузници наспроти Бугарската држава. Тие словенски племинja и поточно нивните водачи кои ги излажале да земат страната на ромеите се били се разбира жестоко преследвани оти работата е била на живот и смрт. Мине се не мине време и Византиjа организира поход не за пикник туку за уништуванjе на бугарската држава.Ова и го постигата ама чак при Василиj II после 300 години бугарска држава, а и тоj бил добар државник, не уништувал аристократиjата туку само ги местел да владат во Мала Азиjа и слично. Даноците биле ниски. Причината за востанието наспроти ромеите после близо 2 века е глупиот грчки император коj ги зголемил даноците. Србите и хрватите исто се словени па се тепаа до коска. Вака и бугарската држава ромеjските и друте например франкски соjузници не ги галела со перце.Но тие се били малцинство. Сите словенски племинja след не многу време и особено после приманjето на христиjанството при Борис I се сосема естествено уклjучени во бугарската држава поради словенскиот  jазик и сличниот живот. Грешката на Симеон е дека не уклjучува и србите и хрватите па потоа да оди кон Константинопол. Се знае дека ромеите платиле на хрватите да го ударат во грб исто тие манипулирале и србите. Дели и владаj стар римски принцип. Симеон кога владал векот е наречен Златен и не толку зарад воените победи кои истоштават народот и потоа не може да се супротстави на Светослав киевски туку заради книжевноста и таа книжевност е словенска од Преславската и Охридската книжевни школи. Но тебе те знам ти сега ке почнеш да повторуваш едно и исто за да си докажеш претпоставените тези, а тие не се дури твои,а српските кога завладеле Вардарска Македониja. "Вие сте словени, ние сме словени, Бугарите се турци од Азиja". Пак дели и владаj неслучаjно србите и грците се вековни соjузници.

_________________
Андреј напиша: до почетокот на 19 век .... Бугарите си биле само турско племе ... Ништо повече ... ..
Фири
Фири

Број на мислења : 1003
Join date : 2015-01-14

Вратете се на почетокот Go down

Бугарите се словени Empty Re: Бугарите се словени

Пишување by Андреј on Пет Јан 23, 2015 6:28 pm

Глупости на квадрат .....

Кога дошле тука повекето словенски племинjа кои исто како нив сакале да претепат ромеите се обединили со нив и постепено и тие примиле етнонимот Бугарин .

Етнонимот висел на гранка па се тепале за него ....???

Но имало и вакви кои биле поткупени од ромеите или дури од франките (тимочаните) да им бидат соjузници наспроти Бугарската држава.

Бугарска држава ... Некој документ од таа држава ....???

Мине се не мине време и Византиjа организира поход не за пикник туку за уништуванjе на бугарската држава.

Ромеите територијата ја изгубиле со доаѓање на СЛОВЕНИТЕ не на бугарите .... И постепено со ВЕКОВИ ја враќаат ... Разгледај го системот на теми и види која кога е правена и така ке знаеш кога РОМЕИТЕ СИ ЈА ПОВРАТИЛЕ ТЕРИТОРИЈАТА од СЛОВЕНИТЕ....

туку заради книжевноста и таа книжевност е словенска од Преславската и Охридската книжевни школи

Преславската школа е чиста измислица на русите за да имаат оправдание пред својот народ за руско турската војна за ослободување на некоја земја бугарија, за која русите никогаш не слушнале ниту имале појма .... Се е дел од Грчкиот проект на Екатерина кој русите и ден денес сакаат да го спроведат ...Андреј
Андреј

Број на мислења : 182
Join date : 2015-01-22

Вратете се на почетокот Go down

Бугарите се словени Empty Re: Бугарите се словени

Пишување by Фири on Пет Јан 23, 2015 6:30 pm

Инаку да има и други натписи во кои се споменуват воени походи против грци и поткупени од нив словени. Но огромниот дел од словените се естествени противници на Византиja и естествени соjузници на Бугарите. Уште при Крум ромеите се победени од обединети бугарословенски сили после нечовечкото однесуванjе на ромеите кон населението во завладената престолнина Плиска. Таму тие ставале деца мегjу камените со кои се мелело жито па и затоа одмаздата на Крум потоа е толку жестока и никоj не е поштаден.

_________________
Андреј напиша: до почетокот на 19 век .... Бугарите си биле само турско племе ... Ништо повече ... ..
Фири
Фири

Број на мислења : 1003
Join date : 2015-01-14

Вратете се на почетокот Go down

Бугарите се словени Empty Re: Бугарите се словени

Пишување by Фири on Пет Јан 23, 2015 6:32 pm

Добро андреj за тебе се е или лага или измислица нема што да си кажеме повеке се разбира на словенски jазикSmile

_________________
Андреј напиша: до почетокот на 19 век .... Бугарите си биле само турско племе ... Ништо повече ... ..
Фири
Фири

Број на мислења : 1003
Join date : 2015-01-14

Вратете се на почетокот Go down

Бугарите се словени Empty Re: Бугарите се словени

Пишување by Андреј on Пет Јан 23, 2015 6:38 pm

Фири напиша:Добро андреj за тебе се е или лага или измислица нема што да си кажеме повеке  се разбира на словенски jазикSmile

Јас само побарав да дадеш документ со кој твоето тврдење ке го потврдиш ...

Дека русите немале поим за некаква бугарија и бугари како словенски народ доказ ти е Компаративниот речник на Екатерина велика каде во словенските јазици кои се говорат во светот го нема бугарскиот ....

Интервенција преку Додатокот кон компаративниот речник има направено во 1817 (мислам дека годината е точна да не барам...) Вук Караџич кој преку песните од Разлог го внесува бугарскиот јазик во словенските.... Ама Разлог не се наоѓал во Бугарија а Вук немал поим за тоа ....

Подоцна руските панслависти почнуваат преку смешни сведоштва, почнувајки од оние на Венелин, да докажуваат дека бугарите се тие кој некаква писменост дале на словенскиот свет ....

За ваша жал во житието кое толку многу го сакате, она на гркот Теофилакт, кое е чиста измислица, стои СЛОВЕНСКА АЗБУКА а не бугарска ....

Бугарите се словени 441043B043E04320435043D0441043A0430043304400430043C043E044204300


Па ромејот Иоан Презвитер секаде говори за својот јазик како СЛОВЕНСКИ а не како бугарски ....

Бугарите се словени Ioan2-1

А ти сам мери што е измислица ....


Последната промена е направена од Андреј на Пет Јан 23, 2015 6:50 pm. Мислењето е променето 2 пати.
Андреј
Андреј

Број на мислења : 182
Join date : 2015-01-22

Вратете се на почетокот Go down

Бугарите се словени Empty Re: Бугарите се словени

Пишување by Фири on Пет Јан 23, 2015 6:40 pm

Андреј напиша:Глупости на квадрат .....

Кога дошле тука повекето словенски племинjа кои исто како нив сакале да претепат ромеите се обединили со нив и постепено и тие примиле етнонимот Бугарин .

Етнонимот висел на гранка па се тепале за него ....???

Но на ова ке одговорим. Тукашните словенски племинjа кои били полунезависни не биле обединети и немали сопствена држава. Тие немале и сопствен етноним Словени. тие имале етноними по иминjата на племинjaта си.Сеа нема драговичи, смолjани, тимочани, севери и т.н. Мали регионални племинчинja. Вие за нема и 70 години српска и jугословенска власт не се ли пишавте во еден од последните jугословенски пописи над 75% jугословени по националност? Тогаш што ти е чудно дека примиле етнонимот Бугари, да не сакаш да примат етноним Патагонци?

_________________
Андреј напиша: до почетокот на 19 век .... Бугарите си биле само турско племе ... Ништо повече ... ..
Фири
Фири

Број на мислења : 1003
Join date : 2015-01-14

Вратете се на почетокот Go down

Бугарите се словени Empty Re: Бугарите се словени

Пишување by Фири on Пет Јан 23, 2015 6:44 pm

Добро, добро русите измислиле 5 милиона Бугари през 19 век доагjат во 1878 па седат нема и 5 години и потоа се карат и односите до 1944 се нешто како студена воjнаSmile Не им треси ти твоите комплекси на Бугарите, знаеме ние вас коj ви измисли и коj имаше голем интерес да ви измислиSmile

_________________
Андреј напиша: до почетокот на 19 век .... Бугарите си биле само турско племе ... Ништо повече ... ..
Фири
Фири

Број на мислења : 1003
Join date : 2015-01-14

Вратете се на почетокот Go down

Бугарите се словени Empty Re: Бугарите се словени

Пишување by Фири on Пет Јан 23, 2015 6:50 pm

Андреј напиша:
За ваша жал во житието кое толку многу го сакате, она на гркот Теофилакт, кое е чиста измислица, стои СЛОВЕНСКА АЗБУКА а не бугарска .... Па ромејот Иоан Презвитер секаде говори за својот јазик како СЛОВЕНСКИ а не како бугарски ....

А ти сам мери што е измислица ....

Па jазикот во началото и бил словенски, се разбирали без преведувач сите словени од Чешка до Русиjа ама со времето како видиш тоа го нема. Првиот документ во коj jазикот се зове бугарски е од 10 или 11 век.

_________________
Андреј напиша: до почетокот на 19 век .... Бугарите си биле само турско племе ... Ништо повече ... ..
Фири
Фири

Број на мислења : 1003
Join date : 2015-01-14

Вратете се на почетокот Go down

Бугарите се словени Empty Re: Бугарите се словени

Пишување by Андреј on Пет Јан 23, 2015 6:52 pm

Фири напиша:
Андреј напиша:Глупости на квадрат .....

Кога дошле тука повекето словенски племинjа кои исто како нив сакале да претепат ромеите се обединили со нив и постепено и тие примиле етнонимот Бугарин .

Етнонимот висел на гранка па се тепале за него ....???

Но на ова ке одговорим. Тукашните словенски племинjа кои били полунезависни не биле обединети и немали сопствена држава. Тие немале и сопствен етноним Словени. тие имале етноними по иминjата на племинjaта си.Сеа нема драговичи, смолjани, тимочани, севери и т.н. Мали регионални племинчинja. Вие за нема и 70 години српска и jугословенска власт не се ли пишавте во еден од последните jугословенски пописи над 75% jугословени по националност? Тогаш што ти е чудно дека примиле етнонимот Бугари, да не сакаш да примат етноним Патагонци?

Глупости на квадрат ....

На територијата на Бугарија ги имаш САМО Севери и Седумте славјански племиња .... Со доашање на бугарите тие се преселени на граничните подрчја да служат како прва заштита од аварите (седумте славјански племиња) и од византијците (северите...) ...

А со словенските племиња на останатиот дел од балканот бугарските племиња имаат врска исто колку и со банту црнците во Африка ....
Андреј
Андреј

Број на мислења : 182
Join date : 2015-01-22

Вратете се на почетокот Go down

Бугарите се словени Empty Re: Бугарите се словени

Пишување by Андреј on Пет Јан 23, 2015 6:53 pm

Фири напиша:
Андреј напиша:
За ваша жал во житието кое толку многу го сакате, она на гркот Теофилакт, кое е чиста измислица, стои СЛОВЕНСКА АЗБУКА а не бугарска .... Па ромејот Иоан Презвитер секаде говори за својот јазик како СЛОВЕНСКИ а не како бугарски ....

А ти сам мери што е измислица ....

Па jазикот во началото и бил словенски, се разбирали без преведувач сите словени од Чешка до Русиjа ама со времето како видиш тоа го нема. Првиот документ во коj jазикот се зове бугарски е од 10 или 11 век.

Јазикот се нарекува бугарски многу подоцна од 10 или 11 век... Си утнал девет века ....

Види КОГА ЖИВЕЕЛ ТЕОФИЛАКТ па објасни зашти тој вели СЛОВЕНКС АЗБУКА а не бугарска кога живеел во тема Бугарија ....


Последната промена е направена од Андреј на Пет Јан 23, 2015 6:54 pm. Мислењето е променето 1 пати
Андреј
Андреј

Број на мислења : 182
Join date : 2015-01-22

Вратете се на почетокот Go down

Бугарите се словени Empty Re: Бугарите се словени

Пишување by Фири on Пет Јан 23, 2015 6:53 pm

След 2-3 векови ако САД сеуште постои може би ке го нема зборот инглиш во "американ инглиш" и што тоа се сосема различни jазици?

_________________
Андреј напиша: до почетокот на 19 век .... Бугарите си биле само турско племе ... Ништо повече ... ..
Фири
Фири

Број на мислења : 1003
Join date : 2015-01-14

Вратете се на почетокот Go down

Бугарите се словени Empty Re: Бугарите се словени

Пишување by Фири on Пет Јан 23, 2015 6:56 pm

Да да утнал сум jaс, ама маj ти си утнал 70 години србоманска пропаганда и глупостиSmile Русите ни измислиле нели дека беа тук нема и 5 години па се изпокаравме, а вас ве не измислиjа србите за 70 години владеанjе првите 25 години од кое били  ваков котек шо го немало и под турско ниту на 10%Smile


Последната промена е направена од Фири на Пет Јан 23, 2015 6:57 pm. Мислењето е променето 1 пати

_________________
Андреј напиша: до почетокот на 19 век .... Бугарите си биле само турско племе ... Ништо повече ... ..
Фири
Фири

Број на мислења : 1003
Join date : 2015-01-14

Вратете се на почетокот Go down

Бугарите се словени Empty Re: Бугарите се словени

Пишување by Андреј on Пет Јан 23, 2015 6:56 pm

Фири напиша:След 2-3 векови ако САД сеуште постои може би ке го нема зборот инглиш во "американ инглиш" и што тоа се сосема различни jазици?

Мешаш работи .... Во САД се зборува англиски, како и да се нарекува ....
Во бугарија се говори СЛОВЕНСКИ јазик а протобугарите НЕ ГОВОРЕЛЕ СЛОВЕНСКИ ... Никој до денес не објаснил како тоа протобугарите ГО ЗАБОРАВИЛЕ СВОЈОТ ЈАЗИК ... Нема ниту еден протобугарски збор во писанијата кои се декларираат како бугарски ....
Андреј
Андреј

Број на мислења : 182
Join date : 2015-01-22

Вратете се на почетокот Go down

Бугарите се словени Empty Re: Бугарите се словени

Пишување by Sponsored content


Sponsored content


Вратете се на почетокот Go down

Страна 1 of 8 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Вратете се на почетокот


 
Permissions in this forum:
Не можете да одговарате на темите во форумот