Протести, контрапротести
+2
osa
defo
6 posters
Страна 4 of 7
Страна 4 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Протести, контрапротести
Ima i snimki i dokazi Trendafile...No, se nadevam deka posle padot na diktaturatta site kje se pojavat pred liceto na pravdata...Shto se odnesuva do vashite brakja uchkite, dobro znaeme koj dade avtentichno tolkuvanje na zakonot...A i zoshto ne go smenivte zakonot tuku go potvrdivte??? Okolu Arnaudova...Protestantite za sloboda nemaat cena Trendafile, za razlika od vas koi go branite rezhimot...Vashata cena e opshto poznata...SENDVICH SO POSEBNA SALAMA I RASTITELEN KASHKAVAL I EDNA GAZOZA...
Гостин- Гостин
Indikativno Trendafile...Indikativno...
Шарената револуција го зафати и Министерството за надворешни работи
Демонстрантите кои 12. ден по ред протестираат на скопските улици по одлуката за колективна аболиција, премалку го бојадисаа Министерството за надворешни работи, јавува репортерот на НОВА Влатко Чаловски.
Демонстрантите пред МНР ги пречекаа припадници на единицата за брзо распоредување со спуштени штитови.
Гостин- Гостин
Мене насловите во весниците, обвинет за палење на слика од Иванов, ме потсетија на друго време....кога за истото се праќала на Голи Оток. Значи учат ДПМНЕ-овциве, ама од погрешни примери.
Почнува 14-от протест против аболицијата на Иванов
Пред СЈО се собираат граѓани, со што почнува 14-от протест на „Протестирам“ против одлуката за помилување на политичари од шефот на државата, Ѓорѓе Иванов.
Револтот и вечерва граѓаните ќе го искажат пред повеќе институции. Се бараа оставка на Иванов, повлекување на аболицијата, одложување на изборите, формирање на експертска влада. Протести вечерва ќе има во девет градови. Деновиве револтираните граѓани фрлаа боја и обоија повеќе споменици и институции.
Пред СЈО се собираат граѓани, со што почнува 14-от протест на „Протестирам“ против одлуката за помилување на политичари од шефот на државата, Ѓорѓе Иванов.
Револтот и вечерва граѓаните ќе го искажат пред повеќе институции. Се бараа оставка на Иванов, повлекување на аболицијата, одложување на изборите, формирање на експертска влада. Протести вечерва ќе има во девет градови. Деновиве револтираните граѓани фрлаа боја и обоија повеќе споменици и институции.
Гостин- Гостин
Dobro utro revolucioneri...Dodeka nie praznuvame, patriotite rabotat...
ПРОДОЛЖЕН ПРИТВОРОТ ЗА ДЕМОНСТРАНТ ОД ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА
На Борјан Ефтимов, еден од демонстрантите на кои им беше одредена мерка осумдневен домашен притвор од вчера му е одреден 30-дневен притвор, соопшти тој на неговата Фесбук страница.
Здружението „Протестирам„ за денеска нема најавено протест. Поради долгиот продолжен викенд за Велигден и Први мај најверојатно протестите ќе паузираат. Но, Борјан Ефтимов од дома им порачува на тие што останаа на слобода да излезат на улица „за да не бидете Вие следните кои што ќе трпат психичка тортура и ќе бидат угнетувани во лавиринтите на овој режим.“
Неговиот повик го поддржуваат пријателите и негодуваат дека додека “револуционерите“ паузираат, контрареволуционерите ќе апсат и ќе ставаат во притвори.
Здружението „Протестирам“ синоќа го објави Фејсбук статусот на Ефтомов во кој тој објаснува што му се случило:
„После кршењето на канцеларијата на претседателот бев повикан на полициски разговор на кој доброволно се пријавив и соработував со полицијата, односно сакав да го признаам делото. Товарен сум за учество во толпа што ќе стори кривично дело, и ми беше изречена мерка домашен притвор од 8 дена. Обвинителството поднесе жалба и бараше притвор во Шутка кој беше одбиен од страна на судијата. Денес (27.04.2016), ми стигна решение дека домашниот притвор се продолжува за 30 дена поради сомневање дека делото ќе биде повторено, иако протестите од 13.04.2016 се ненасилни. Имено, немам дадено исказ и обвинителство го избегнува тој процес затоа што ако ми го дозволи тоа и го признаам делото, нема да има основа за мерка притвор“, го сподели статусот на Ефтимов официјалната Фејсбук страница на здружението „Протестирам“.
Борјан е студент на Правниот факултет и како што вели се срами штостудира право „во земја во која студенти се тепани, уште од првата архибригада па до денес, и носителите на власта ги кршат сите закони, а истовремено за учество во толпа се изрекуваат енормни притвори, додека пак за криминалци ниту има казна, ниту има постапка или пак притвор, туку има само аболиција.“
„Со изречената мерка притвор за дело кое што не ми дозволуваат да го признаам ми го попречуваат процесот на образование. Да сакаа навистина да ме казнат за делото за кое што ме товарат ќе ми дадеа шанса да дадам изјава“, пишува студентот кому Судот му го продолжи домашниот притвор за 30 дена.
Гостин- Гостин
ОВДЕ можете да видите, на дното од веста има видео, како поминуваат вандалите што фарбаат споменици во САД. За да не се чудите зошто му е одреден домашен притвор на еден од вандалите во Скопје. Не знам што ви направија членовите на президиумот на АСНОМ, великаните од различни периоди на историјата на Портата Македонија, министерството за култура, Александар Македонски и другите што ги опоганувате со вашите фарби во обид да предизвикате насилство од мнозинството кое гандиевски ги поднесува вашите насилства што ги правите по наредба на Бејли и други манијаци. Тоа што мислите дека мораме да ги прифатиме вашите погледи на правдата за да не предизвикате војна во Македонија во која би учествувале и вашите ментори (режимите) од САД и ЕУ (некои земји) иначе ќе предизвикате војна (ќе нема мир според паролата) нека не ве радува многу. Како вас мислеа и платениците во Сирија, Либија, Украина и други земји, но не донесоа ништо добро ниту за себе, ниту за другите. Искористија некои трети. А можеби и на место режимот на Обама во САД ќе дојде демократска власт која ќе престане со менување на влади во други земји. А на избори, посебно после ајде да напишам чудниот однос по поразот на претходните, СДСМ никогаш не може да победи.
Местолокација : Скопје
Нова герила акција на активистите на Шарената револуција.
Герила-акција за Петир: Дали во ЕУ аболицирате криминалци?
Активисти- учесници во Шарената револуција денеска пред скопскиот ресторан Пелистер со транспарент ја прашаа eвропратеничката Маријана Петир „Дали во ЕУ аболицирате криминалци?“.
Петир денеска оствари средба со техничкиот премиер Емил Димитриев по што е забележана во скопски ресторан, во ко дискутираше со жени од политичкиот живот во Македонија.
„Денес го засоливме ручекот на евро-пратеничката Маријана Петир која околу пладне во ресторанот Пелистер во Скопје дискутираше со жени од политичкиот живот во Македонија. Ја прашавме: ДАЛИ ВО ЕУ АБОЛИЦИРАТЕ КРИМИНАЛЦИ? Инаку, г-ѓа Петир пред неколку дена изјави дека излезот од кризата во Македонија се избори на 5 јуни, а ние не се согласуваме со тоа!“ стои на страницата #ШаренаРеволуција на Фејсбук.
http://novatv.mk/gerila-aktsija-za-petir-dali-vo-eu-abolitsirate-kriminaltsi/
Гостин- Гостин
И една многу важна вест...
(ФОТО) Иванов ги предводеше протестите во Струмица
Голем број граѓани кои денеска излегоа на протестот во Струмица маршираа низ улиците на градот и ги повторија веќе познатите барања: оставка од претседателот Ѓорге Иванов и повлекување на аболицијата, како и одложување на изборите закажани за 5 јуни. Но струмичани беа денеска изненадени токму од Иванов, кој вечерва се приклучи на протестот и беше предводник на истиот.
http://reporter.mk/2016/05/06/%D1%84%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%B3%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D1%88%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5/
Гостин- Гостин
И ВО ЦИРИХ СЕ ВИКАШЕ “НЕМА ПРАВДА НЕМА МИР“
Цирих е само продолжение на многуте протести и реакции низ целиот свет. Стотици македонски државјани изразуваат поддршка за Движењето „Протестирам“.
Фокус 7 мај 2016, 16:37
Под паролата „Нема правда нема мир“ Македонците во Цирих изразија незадоволство од одлуката на Иванов за аболиција, како и целосна поддршка за Специјалното јавно обвинителство. Иако во швајцарскиот град групата демонстранти беше помала, сепак пораката е испратена во знак на солидарност со протестантите низ сите градови во Македонија.
Цирих е само продолжение на многуте протести и реакции низ целиот свет. Стотици македонски државјани изразуваат поддршка за Движењето „Протестирам“.
http://fokus.mk/i-vo-tsirih-se-vikashe-nema-pravda-nema-mir/
Фокус 7 мај 2016, 16:37
Под паролата „Нема правда нема мир“ Македонците во Цирих изразија незадоволство од одлуката на Иванов за аболиција, како и целосна поддршка за Специјалното јавно обвинителство. Иако во швајцарскиот град групата демонстранти беше помала, сепак пораката е испратена во знак на солидарност со протестантите низ сите градови во Македонија.
http://fokus.mk/i-vo-tsirih-se-vikashe-nema-pravda-nema-mir/
Гостин- Гостин
Колку што избројав на сликата стотината демонстранти се 21. Нека се обидат во Швајцарија да фрлаат боја врз амбасадата на република Македонија на пример или врз некој полицаец, па ќе видите како ќе поминат, односно што е според вас диктатура и тортура. И добро е што не разбираат таму македонски па не знаат дека повикувате на војна, односно да нема мир.
и ти бре трендо она НЕМА правда НЕМА МИР го разбираш дека зборовите нема МИР значи повикување на ВОЈНА ...па добро бре толку ли може да го потценуваш сопствениот народ ...
osa- Број на мислења : 16597
А како се вика со еден збор немањето мир, ако не се вика војна. И како може некој да дојде на власт без избори ако не со војна. Да не очекуваш победникот на избори туку така да си замине. Дека ќе се исплаши од кондомите со боја. Дали ти е јасно дека газда на ситуацијата е САД, а вие сте само нивни слуги? А на САД нема да им биде прв пат да предизвикаат војна во некоја држава. Сакаш ли пак да ти ги наведам државите во кои вашите газди имаат предизвикано војна? Иако од Украина наваму нешто не им оди како што се навикнати. Моите први политички протести беа пред некои половина век со паролата ЈЕНКИ ГО ХОУМ, со поддршка на народот на Виетнам кој фала му на Господ се избори за својата слобода. Се надевам дека ние нема да паднеме под ропство и дека нема да ни се инсталира марионетска власт која ќе мораме да ја бркаме со оружје, но никогаш не се знае како што пошле работите. Кандидати за предавници, гледам има доста. Освен Албанците кои да се сами одамна би го решиле проблемот што со нашето име и идентитет ги имаат НАТО и ЕУ сега очигледно имаме и кандидати за марионети Македонци. Кои веќе, откако се утврди дека приказните за изборен фалсификат и фантомски гласачи се само една гнасна лага, дека за да ја поткрепите таа лага фалсификувавте видео снимка во станот на вашиот Чауш со наводно фалсификувани лични карти, па очекувате некој да ви верува во тонски снимки што се многу полесни за фалсификување.
Закани на сите страни.........Битно е да се остане смирен и да не се подлегнува на провокации.....отсвирена е последната песна........
Во моментов и јас мислам дека нема потреба од гумени куршуми. Полицијата треба да преземат други мерки, првенствено неутрализирање на вандалите за кои прво треба да се утврди дали тоа го прават свесно или можеби имаат здравствени проблеми, па во согласност со тоа да платат глоба и отштета за направената штета или бесплатно да бидат лечени. Пред куршумите тука се и солзавецот и водените топови.
Верувам дека Јелена Жугиќ тоа што го напишала го има напишано во афектна состојба револтирана од идиотите, платеници на Џорџ Сорос кои ја тероризираат државата и се изживуваат со мнозинството Македонци веќе многу долг период неказнето. На сите ни е јасно дека идиотите од странство, поддржувачи на идиотите Македонци што мислат дека со фарбање ќе дојдат на власт, едвај чекаат насилство па да се замешаат како во Либија, Сирија, Виетнам и други земји и да не „ослободат“. На начин на кој Бугарите не „ослободија“ во Втората светска војна. Тоа е единствената причина поради која мнозинството не сака да го искористи демократското право против насилници да се одговори со иста мерка. Јас мислам дека за овие протестанти веројатно реципрочна мерка би биле водени топови со обоена вода.
Верувам дека Јелена Жугиќ тоа што го напишала го има напишано во афектна состојба револтирана од идиотите, платеници на Џорџ Сорос кои ја тероризираат државата и се изживуваат со мнозинството Македонци веќе многу долг период неказнето. На сите ни е јасно дека идиотите од странство, поддржувачи на идиотите Македонци што мислат дека со фарбање ќе дојдат на власт, едвај чекаат насилство па да се замешаат како во Либија, Сирија, Виетнам и други земји и да не „ослободат“. На начин на кој Бугарите не „ослободија“ во Втората светска војна. Тоа е единствената причина поради која мнозинството не сака да го искористи демократското право против насилници да се одговори со иста мерка. Јас мислам дека за овие протестанти веројатно реципрочна мерка би биле водени топови со обоена вода.
Идемо даље.....Нунковиќ оди чекор „понапред“ во однос на Жуѓич....џоа интелектуалци.........Трендо е затоа сум горд што не сум подржувач на ДПМНЕ........ради овие луѓе, со секој кажан збор се поубеден и поубеден сум дека правилно сум одлучил што сум „анти-Груевист“
ВИДЕО: Шарена револуција: За сите криминалци – затворска облека
Гостин- Гостин
Не го гледам фигура на Заев како криминалец кој лапна 8 милиона евра за семејниот трговски центар Глобал, две евра на едно евро за плацеви и најважно тоа што е велепредавник.
Зборовите на Фејсбук се вербален деликт, а опоганувањето на спомениците од група идиоти на кои им се воодушевуваш се материјално кривично дело. Можеби трфеба, за освестување, да почнеме да ги фарбаме имотите на тие што поддржуваат фарбање на нашата историја. Се надевам дека овие издрогирани или можеби пубетретлии со ментални проблеми што се изживуваат секоја вечер ќе бидат сместени во соодветна здравствена организација и им пожелувам побрзо да оздрават и да излезат од таму здрави. Пред да предизвикаат поголем инцидент.defo напиша:
Идемо даље.....Нунковиќ оди чекор „понапред“ во однос на Жуѓич....џоа интелектуалци.........Трендо е затоа сум горд што не сум подржувач на ДПМНЕ........ради овие луѓе, со секој кажан збор се поубеден и поубеден сум дека правилно сум одлучил што сум „анти-Груевист“
Страна 4 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Протести за уставобранителите
» Протести - жолто-црвена линија
» Во што се слични и во што се разликуваат македонските и бугарските протести
» Небањатите организираат протести на лажни земјоделци
» Протести - жолто-црвена линија
» Во што се слични и во што се разликуваат македонските и бугарските протести
» Небањатите организираат протести на лажни земјоделци
Страна 4 of 7