НОВА ВЛАДА
+7
TRAJCHE
Bosonoga
Luxor
SHARENI
Teo
трендафил
osa
11 posters
Страна 5 of 6
Страна 5 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: НОВА ВЛАДА
Не е сменет од една причина. режимот на Алијансата на Албанците, ДУИ и СДСМ не можат да се погодат кој нивни човек да го стават на тоа место. Иначе на сите ни е јасно дека новата власт ќе ја направи новата партизација за многу покусо време во 11 недели отколку што ВМРО го направи за 11 години.
Местолокација : Скопје
Изгледа дека СДСМ немаше човек па мораше да „купи“ сончоглед од редовите на ВМРО. Поради тоа партиската организација во Ресен се спрема да ги бојкотира локалните избори според Денешен
Има незадоволство и од тоа што наводно криминалец е поставен како директор за санкции
Има незадоволство и од тоа што наводно криминалец е поставен како директор за санкции
Kurton mediumot Deneshen kako i obichno lazhe...A inaku SDSM odlichno se spravuva so situacijata...Ako sakash da gi deinstalirash kriminalcite od sistemot se sluzhish so predavnici od nivnite redovi...Tie najdobro gi znaat...A vie vro-dpne-ofcite ste poznati po toa da se predavate i ubivate megjusebe...Bravo za SDSM...
Teo- Број на мислења : 5093
Незадоволството во редовите на СДСМ е ваш проблем. Тоа што следиш медиуми што дупат на голо, без куртон, не е мој проблем.
Koe nezadovolstvo??? Site se soglasni da gi koristime predavnicite i kodoshite od vro-dpne za da se ispotepate pomegju sebe i so toa da ja dekriminalizirame drzhavata...
Уште да ми кажеш дека криминалец сте избрале за премиер затоа што сметате дека криминалец најдобро може да елиминира некој што според вас е криминалец.
Nemashe potreba da birame kriminalec za premier...Dovolen ni beshe chesen chovek kako mnogupochituvaniot gospodin Zoran Zaev koj znae kako da gi iskoristi kriminalcite od vro-dpne protiv krminalcite od vro-dpne...
Јас знам дека е амнестиран криминалец и дека за тоа што бараше по едно евро од квадрат да се уплати кај Вицето во менувачница и сега е обвинет. И дека сака да постави свој обвинител што како Катица ќе го повлече обвинението.
I jas znam deka Grujokio ima napraveno najmalku pet krivichni dela za koi kje uspeeshe da dobie amnestija ako ne beshe pritisokot od javnosta...I sega che si lezhi za niv...A nov obvinitel kje postavime od ednostavna prichina shto vashiot partiski vojnik Zvrle e totalno nesposoben...Ako si ja vrsheshe rabotata kje nemashe potreba od specijalen obvinitel...
Јас знам дека Груевски за тие 5 дела побара и доби повлекување на амнестијата и покрај тоа што делата ги води пристрасното СЈО, а дека Заев не побара амнестија за 8те милиона евра дрпнати за семејниот трговски центар Глобал. Против Зврлевски нема ниту една претставка од некој што смета дека е оштетен. Се работи за мешање на политиката и криминалот, кога премиер криминалец врши притисок за разрешување на обвинителот што го гони. о слушав образложението на амнестираниот криминалец Талат Џафери кој не го интересира законот, односно решението на антикорупциска кое е донесено едногласно дека Зврлевски не смее да биде разрешен до крајот на изборите, туку дека тој не побарал такво појаснување. Во секој случај ќе имате можност да го разрешите Зврлевски затоа што ВМРО ја напушти седницата по оваа точка. Тоа не го сторивте денес затоа што немате кворум. Но за тоа дело во иднина некој ќе одговара.
Pobara otkoga vide deka fikusot i sam kje ja povleche...A protiv Zvrle nema kako da ima pretstavka...Ako ima znachi sepak neshto rabotel...A nego go menuvaat tochno zatoa shto ne si ja raboteshe rabotata pa zatoa morashe da se formira SJO.
Претпоставувам дека во твојот простачки говор на омраза фикус значи Претседател на Република Македонија, па ќе одговорам врз основа на таа претпоставка. Зошто се обидуваш да лажеш. Претседателот може да повлече амнестија само на барање на сторителот. Иначе Заев сега ќе беше на судење за криминалот тежок 8 милиона евра за струмички Глобал. Но бидејќи Заев за овој криминал не побара такво нешто амнестијата уште му важи.Teo напиша:Pobara otkoga vide deka fikusot i sam kje ja povleche...A protiv Zvrle nema kako da ima pretstavka...Ako ima znachi sepak neshto rabotel...A nego go menuvaat tochno zatoa shto ne si ja raboteshe rabotata pa zatoa morashe da se formira SJO.
трендафил напиша:Претпоставувам дека во твојот простачки говор на омраза фикус значи Претседател на Република Македонија, па ќе одговорам врз основа на таа претпоставка. Зошто се обидуваш да лажеш. Претседателот може да повлече амнестија само на барање на сторителот. Иначе Заев сега ќе беше на судење за криминалот тежок 8 милиона евра за струмички Глобал. Но бидејќи Заев за овој криминал не побара такво нешто амнестијата уште му важи.Teo напиша:Pobara otkoga vide deka fikusot i sam kje ja povleche...A protiv Zvrle nema kako da ima pretstavka...Ako ima znachi sepak neshto rabotel...A nego go menuvaat tochno zatoa shto ne si ja raboteshe rabotata pa zatoa morashe da se formira SJO.
Pak si tresel gluposti...Ocigledno si rastroen i zapagjash vo ochaj...Ajde sozemi se...
Иванов целосно ја повлече аболицијата
Македонскиот претседател одлуката ја донел откако по десет дена ниту еден од аболицираните од него не побарал повлекување на помилувањето. Иванов и натаму смета дека донел вистинска одлука
http://www.dw.com/mk/%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D1%86%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D1%81%D0%BD%D0%BE-%D1%98%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%B5-%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0%D1%82%D0%B0/a-19310373
Претседателот може да поништи само помилување дадено без претходна постапка. Такви беа аболициите дадени од претседателот Иванов. Аболицијата на амнестираниот криминалец Зоран Заев, доколку сака да докаже пред судот дека е евентуално невин, може да се повлече само на негово барање. Во право си дека масовните аболиции нашиот претседател можел да ги повлече и без барање на помилуваниот. Заев може да го искористи делот од законот што следи. „ Лицето за кое е донесена одлука за помилување има право до претседателот на Републиката да поднесе барање за поништување на одлуката за негово помилување. Претседателот на Републиката е должен во рок од 30 дена од денот на поднесувањето на барањето од ставот 3, да ја поништи донесената одлука.“. Можеби криминалецот ќе го искористи тоа право доколку успее да го партизира судството. Партизацијата се одвива забрзано. Покрај разрешувањто на државниот обвинител имаме интересна пресуда на судот во Прилеп која без да го повика градоначалникот на судење го има осудено да ја плати штетата што блесавите ли беа или имаа некое друго име изгледа беа шарени револуционери на фасадата на зградата на општина Прилеп. Судот не го дели мислењето на министерот за КУРтура во владата на Бејли, Ахмети, Села и нивниот слуга Зоран Заев дека со кондомите со боја шарените револуционери им давале нови вредности на објектите што ги опогануваа.
Ne se raboti ovde za pomiluvanjeto na Zaev tuku za tvojata laga...
Претседателот може да повлече амнестија само на барање на сторителот.
Вчера по сообраќајната несреќа кога автобус со туристи излета од автопатот после Велес партиските полицајци на СДСМ прво објавија дека се работи за грчки автобус. Таква дилетантска грешка не паметам дека се случила порано во Македонија. А паметам од скопскиот земјотрес па и порано.
Имаме и објавување на непроверени информации. Соросоидниот портал СДК.МК објави дека на повреденото дете му е ампутирана раката, што фала му на Бога не е точно.
Имаме и објавување на непроверени информации. Соросоидниот портал СДК.МК објави дека на повреденото дете му е ампутирана раката, што фала му на Бога не е точно.
Поради шеќерчиња со логото на општина Аеродром затворени се затворени Тренд и слаткарницата Палма во оваа скопска општина. Треба ли таму да биде логото на општина Струмица за да не бидат под удар на режимот на Бејли, Ахмети, Села и нивниот слуга Заев.
Bravo za inspekcijata shto go napravila toa...Treba i krivichna za Konevski za zloupotreba na parite na gragjanite...Shto bara logoto na opshtinata na shekerchinjata??? Ne e opshtina Aerodrom privatna fabrika za sheker na Konevski pa da deli shekerchinja so nejzinoto logo...
Еве како лажевте пред изборите
Sto vetija ednite toa vetija i drugite, na kraj site go izlazavte narodot.
Dino- Број на мислења : 638
Mandatot na Zaev ne e zavrshen taka shto ne mozhesh da tvrdish deka toj lazhe i nema da gi ispolni vetuvanjata...
Новата влада нема изгледа време да ја спроведе ветената казнена политика бидејќи е зафатена со затскривање и измислување оправдувања за големиот број на починати новороденчиња и со законите со кои им се додворува на македонците со албанско и косовско потекло - со законот за албанскиот јазик.
Од "изгледа нема време" до навистина неоствртување на ветувањата има голема разлика. Тоа што тебе ти изгледа не мора да биде точно. Затоа помалку зелени а повеќе факти молам.
Luxor- Број на мислења : 6622
Гледам дека законот за јазици го туркаат како да треба да влеземе во ЕУ за некој месец и за тоа е пречка само затоа што во Берово или Пехчево не се зборува на албански јазик . Измените на казнената тарифа и евентуалните опомени за прв прекршок не се ставени до сега на агенда на владата.
Тоа не значи и дека нема да бидат ставени на дневен ред. И понатаму оперираш со лични и пристрасни видувања а не со факти.
Luxor- Број на мислења : 6622
Страна 5 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Нова влада или нови избори
» НОВА ВЛАДА И ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СОБРАНИЕТО
» ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ (ЛСДМ) ќе формираат влада по изборите?
» Новата влада
» Барања до наредната влада!!!!!
» НОВА ВЛАДА И ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СОБРАНИЕТО
» ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ (ЛСДМ) ќе формираат влада по изборите?
» Новата влада
» Барања до наредната влада!!!!!
Страна 5 of 6